Олег Снітовський

Відомий американець для стрижки вибрав перукарню на Тернопільщині (фоторепортаж)

Соціальна перукарня «Локон» почала працювати у будівлі Підволочиського професійного ліцею.

ORL_0003 (Copy)
ORL_0003 (Copy)

Відтепер мешканці Підволочиська матимуть ще один заклад, який тут дуже потрібен і на який чекали досить давно. Йдеться про соціальну перукарню «Локон», що напередодні відчинила свої двері у Підволочиському професійному ліцеї.

ORL_0007 (Copy)
ORL_0007 (Copy)

ORL_0012 (Copy)
ORL_0012 (Copy)

ORL_0015 (Copy)
ORL_0015 (Copy)

А сталося це завдяки тому, що ініціативна група виграла конкурс «Місцеві ініціативи для розвитку громад» програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). На урочисте відкриття прибули поважні гості, у тому числі директор Програми USAID DOBRE в Україні Беррі Рід.

ORL_0027 (Copy)
ORL_0027 (Copy)

– Це наш перший проект в Підволочиську. Приємно, що знайшли спільну мову із головою громади та його командою. Сучасний світ, економіка вимагають людей, які б мали певні технічні навики, й такі, яким, зокрема, навчають у подібних ліцеях, – каже  Беррі Рід. – Такі навички необхідні, вони життєво важливі, бо є основою для створення повноцінного кластера. Я був у багатьох громадах і багато де мені місцеві мешканці казали, що нині часто виникає проблема із перукарями, людям на місцях не завжди є де підстригтися. І ось тут, в Підволочиську громада визначилася із такою послугою, яка зараз їй потрібна. І це також приклад децентралізації, коли самі громади вирішують, що їм зараз найпотрібніше, що треба зробити, аби там, де вони живуть, будо зручно і комфортно. Так ось, люди вирішили, що їм потрібні такі, соціальні, перукарські послуги. Ідея хороша і це – прилад для інших громад, які могли би цей досвід запозичити й в себе, – сказав Беррі Рід.

Важливість цієї події для жителів громади підкреслили Віталій Дацко, голова Підволочиської ОТГ, Валентина Петрушка, в. о. директора ДНЗ «Підволочиський професійний ліцей», Ольга Хома, очільниця управління освіти і науки облдержадміністрації, Ірина Скуратко, голова ініціативної групи та інші гості.

ORL_0032 (Copy)
ORL_0032 (Copy)

У новій перукарні учні ліцею безкоштовно надаватимуть послуги незахищеним верствам населення Підволочиської ОТГ. Заклад також працюватиме на виїзді у селах громади.

ORL_0071 (Copy)
ORL_0071 (Copy)

Під керівництвом досвідчених майстрів виробничого навчання учениці, які здобувають професії перукаря і візажиста, матимуть змогу на практиці набувати перукарських умінь та досвіду, а мешканці громади, які опинились у складних життєвих обставинах, отримають безкоштовні послуги перукаря.

ORL_0074 (Copy)
ORL_0074 (Copy)

Під час відкриття юні майстрині продемонстрували обладнання в приміщенні перукарської майстерні, кілька перукарських зачісок. А першим клієнтом, який сів у перукарське крісло, став Беррі Рід, керівник програми DOBRE в Україні.

Після стрижки американський гість залишився задоволеним і щиро подякував майстрині з ліцею за гарну роботу.

ORL_0078 (Copy)
ORL_0078 (Copy)

Довідково. Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео