У лабораторії з’ясували, які комахи нищили продукти у будинку жителя Тернопільщини

1 (1)

Чоловік, якому дошкуляли невідомі комахи, звернувся за допомогою до лабораторного центру, аби з'ясувати їхнє походження.

Комаха, яка поселилися у будинку чоловіка, – це жук точильник хлібний. На вигляд це маленькі, до трьох міліметрів, коричневого забарвлення комахи, які можуть літати. Мешкають вони на кухні і є небезпечним шкідником, бо нищать продукти. Дорослі особини можуть виробляти діри в продуктах, а личинка споживає все.

Щоб позбутися дрібного шкідника, треба знайти осередок комах і знищити його. Це можуть бути добрива для рослин, пакетики з крупою, м'ятою, принесені з вулиці квіти. Потрібно пам'ятати, що продукти, які заражені хлібним точильником, не можна споживати. Оскільки вони наповнені відходами його життєдіяльності, що може викликати харчові розлади, алергію.

Окрім того, слід провести ряд дій для знищення паразита: усі продукти варто перекласти в ємності з кришками, помити шафи, де зберігаються продукти водою з додаванням оцту, помити підлогу й плінтуса. Якщо жуків знайшли в скляних посудинах їх треба замочити в мильному розчині, після чого ретельно вимити і висушити. Далі, ошпарити окропом шпарини в підлозі. Пам’ятайте, що для винищення хлібного точильника в домашніх умовах, не треба застосовувати хімічні інсектициди.

Надалі краще зберігати сипучу продукції в герметичній тарі з кришками, закривати паперові пакети, картонні коробки, які люблять поїдати личинки. Не тримати вдома великих запасів продуктів та періодично переглядати все, що зберігається в кухонних шафах, закривати вентиляційні отвори і підтримувати чистоту. До слова, завести подібного шкідника у своєму будинку доволі легко, а вивести буває непросто, попереджають у Тернопільському лабцентрі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео