Свої приватні ключі, паролі та іншу важливу інформацію не повідомляйте нікому

mat_61910

Сучасні електронні технології не стоять на місці, у людей з’являються нові можливості заробітку в Інтернеті, не виходячи з дому. Зі свого боку шахраї вдосконалюють методи роботи, аби заволодіти чужими коштами.

Останнім часом до правоохоронців почали надходити звернення від громадян, які стають жертвами аферистів під час операцій з криптовалютою. Така неприємність спіткала 35-річного жителя Тернополя. Чоловік хотів підзаробити, а натомість втратив 1800 американських доларів, пише Досьє 102.

За словами потерпілого, він зареєструвався на одному із сайтів бірж криптовалют. Допомагав йому пройти процес ідентифікації малознайомий чоловік. Як наслідок, останній, дізнавшись дані електронних ключів, шахрайським способом заволодів надалі грошима потерпілого.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Поліцейські встановлюють усі обставини афери та причетних до неї осіб.

Правоохоронці застерігають краян проявляти пильність під час реєстрації на криптовалютних біржах та інших сервісах. Нікому за жодних обставинах не розголошуйте свої приватні ключі, паролі та іншу важливу інформацію. Детально вивчайте інформацію, як працюють криптовалюти, що таке приватні ключі і як їх надійно зберігати. Ніколи не робіть транзакції поспішно - завжди перевіряйте, що і куди ви вводите: суми й адреси.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео