Що чекає тернополян на вихідних

Зустрінь осінь весело – забудь про депресію!

14 вересня

Nazar's birthday party!

Коли: 21:00

Де: Студія танцю «Social Dance Club»

Йоу, амігос! У суботу, 14 вересня ми будемо святкувати день народження нашого шаленого Назарка. Запальна музичка, танці, анімації, нове світло - гарантовано.  Дрес-код : кольоровий. Вхід вільний! Чекаємо всіх!

Велика вечірка

Де: Riverside club

Latin dance Open-air 2019

Коли: 20:00

Де: Студія танцю «Social Dance Club»  о.Чайка, парк імені.Т.Шевченка

Незабаром відкриваємо сезон оупен - ейрів 2019! Щосуботи - чекаємо вас на відритих вечорах латиноамериканських танців! Чудова можливість танцювати під відкритим небом, під зорями і відпочивати душею! Танцюємо до жовтня! Тому, якщо ти не знаєш, що роботи у теплі суботні вечори - плануй вже зараз! Невимушена атмосфера, друзі, ваші улюблені танці, та посиденьки після вечірки. Цього року ми змінили формат (день) - щосуботи! Для ще більшого вашого комфорту!

Виставка картин заслуженого художника України Є. Удіна

 Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

У Тернопільській ОУНБ до Дня Міста Тернополя відкрилася виставка картин « Крізь роки, крізь століття, Тернопіль живи!», присвячена нашому рідному місту від 1960 до 2019 років. Запрошуємо всіх охочих помандрувати тернопільськими вуличками минулого століття!

Палеонтологічна виставка приватної колекції Олександра Сталенного «Із глибини віків»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Тернополяни та гості міста матимуть унікальну можливість поринути у світ доісторичних тварин. Вперше у Тернополі відбудеться палеонтологічна виставка приватної колекції Олександра Сталенного «Із глибини віків». Свої експонати колекціонер збирав понад двадцять років. У його колекції представлено унікальні зразки з різних куточків світу, аналогів яких немає в Україні. Проходитиме виставка у Тернопільському обласному краєзнавчому. До слова, окрім унікальних експонатів на відвідувачів виставки очікує безліч цікавого, зокрема: розкопки-гра «У пошуках скам’янілостей» та демонстрація фільму про роботу палеонтологів у польових умовах.

Громадський бюджет - Case «Lifehack»

Коли: 11:00

Хочеш, щоб Тернопіль був зручним та комфортним? Маєш ідеї щодо впорядкування міста? Знаєш що і як потрібно змінити? А можливо ти вже подавав проект на громадський бюджет і хочеш поділитися досвідом? Тоді цей тренінг точно для тебе!

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі спільно із Тернопільською міською радою організовують тренінг для авторів проектів та усіх активних громадян, яких цікавить Громадський бюджет 2020.

Спікери тренінгу: Мар’яна Зварич, керівниця відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Назарій Зелінка, депутат Тернопільської міської ради, член Номінаційного комітету Громадського бюджету 2020На заході ви дізнаєтеся: Як правильно писати проекти; Найтиповіші помилки, через які проекти відхиляють; Яким вимогам має відповідати проект; Які зміни чекають на проекти у цьому році; Що таке Номінаційний комітет і для чого він створений; Хто відповідає за реалізацію проекту; І ще багато-багато нюансів про які потрібно знати.

Громадське обговорення концепції Трав'яного пляжу

Коли: 19:00

Де: Парк Шевченка (Трав'яний пляж )

Запрошуємо усіх, кому не байдужа майбутня доля Трав'яного пляжу на зустріч на громадське обговорення. На одному з пікніків ми збирали ідеї відвідувачів, щодо облаштування та наповнення даної локації. Ми поділились з архітекторами з ініціативи URBAN.te вашими думками та попросили їх підготувати певну концепцію. Своїми напрацювання та баченням на розвиток цієї території вони поділяться під час зустрічі. Якщо у Вас є цікаві ідеї і пропозиції, і Ви хочете бути учасником розвитку міста - обов’язково приходьте!

Кубок «Orange Masters»

Коли: 18:00

Де: Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2»

Перший відкритий міжнародний турнір з плавання Orange Masters Cup & Orange Generation Cup 13-15 вересня 2019 у Тернополі! До змагань запрошуються спортсмени всіх СК, ФЦ, ДЮСШ, СДЮСШОР, ЦОП, УОР України та іноземних команд. Максимальна кількість спортсменів-учасників змагань – 600 спортсменів, серед них – 300 учасники до 14 років, та 300 – учасники категорії Мастерс. Змагання проводяться у командній першості та в особистому заліку. Заявки на участь формуються відповідно до послідовності їх подачі в електронному вигляді.

Відкритий 5km забіг Ternopil runday!

Коли: 08:30

Де: Площа на набережній перед Центральним причалом

Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. runday - національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів.

Тернопільська озеряна - 2019

Де: 08:00

Коли: Набережна Тернопільського Ставу

Запрошуємо взяти участь у 23-х традиційних легкоатлетичних змаганнях з бігу на 9 км «Тернопільська озеряна 2019»! Загальний старт та фініш учасників - біля пристані (Тернопільський став, парк ім. Т.Шевченка ), орієнтир - Тернопільський Старий Замок. Дистанція змагань: 9 км (навколо Тернопільського ставу). Організаційний збір, видача стартових пакетів: 08:00-10:00 год. Розминка: 10:15 год. Старт: 10:30 год. Час роботи камери схову: 09:00-14:00 год.

Благодійна акція «Донор - це ТИ»

Де: Комунальна установа Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний центр служби крові»

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь в акції «Донор – це ТИ». Це місячник здачі крові, який триватиме з 1 по 30 вересня 2019 року, кожен може допомогти популяризувати культуру донорства в Україні і долучитися до порятунку життя.

Тернопільська обласна центр служби крові, м. Тернопіль вул. Клінічна 8.Пн-пт, 8:00-12:30.

Інтерактивний інтенсив «Успішна особистість із ледачого підлітка»

Коли: 11:00

Де: Детективне агентство «Холмс»  вул. Миру, 2/65 (Навчальний центр «Holmes VS Moriarty»)

Думаєте, що успішна особистість із ледачого підлітка — це неможливо?Тоді вам до нас! Навчальний центр «Holmеs VS Moriarty» запрошує дітей та підлітків на інтерактивний інтенсив «4 ключі до успіху».

Читання книжки Тоски Ментен «Мій братик мумія»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Книгарня «Є» запрошує дітей віком 7-11 років та їхніх батьків на читання книжки «Мій братик мумія» (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га») та імпровізований маскарад. Спочатку ми разом почитаємо про пригоди єгипетського хлопчика-мумії на ім'я Думмі та його друга Хооса. А потім спробуємо зробити для себе костюми мумій та влаштуємо справжній маскарад! Вхід вільний.

 

15 вересня

Кіт у чоботях

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

«Кіт у чоботях» Д. Самойлов. (Стара казка на новий лад)  Діти побачать свою стару улюблену казку – знайому і зовсім незнайому. У цієї веселій і трішечки смутній історії, насиченою прекрасною музикою сучасного композитора В. Чайковського, багато нового і несподіваного, як для маленьких  любителів казок, так і для їхніх батьків. Отже, казка чекає на вас, і, скажемо вам по секрету, вона нікому не дасть нудьгувати!  Ціна квитка 30 грн. Початок вистави: 12:00 год, 14:30 год. Квитки можна придбати в касі театру.

Містерія «Тіні забутих предків»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Виставу створено за мотивами всесвітньо відомої повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Інсценізацію твору зробила сама режисер - Тетяна Матасова. Звернення до цієї повісті стала новим етапом в розвитку Академічного театру «Берегиня».У селі, біля річки Черемош живуть дві родини, які давно ворогують. Юні Іванко та Марічка ще змалечку дружать, хоча проти цього виступають їхні родини. Іванко відправляється на полонину на заробітки. Там він дізнається, що Марічка загинула через повінь. Повернувшись в рідне село через шість років, Іванко одружується з нелюбою йому Палагною. Дізнавшись про зраду дружини, Іван відправляється в місця, де був щасливим з Марічкою, яку зустрічає в образі мавки. Там, в лісових хащах Іван гине. Ховають його за місцевим звичаєм з танцями й піснями. Поховання перетворюється на гру з веселощами і від танцю тіло Івана наче оживає під звук трембіт. Квитки можна придбати в касі театру.

Про що співають дівчата?

Де: Riverside club

Dj Wollys

Де: Riverside club

Літня тераса

Гурт «Мама Мія»

Коли: 19:00

Де: Паб «Хмільне щастя»

Вхід вільний.

Виставка – конкурс на здобуття Обласної мистецької премії імені Олени Кульчицької

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка «Традиційне народне мистецтво Тернопільщини»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка Тернопільського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України

Збірна екскурсія Катедрою

Коли: 19:00

Де: Туристично-інформаційний центр

Вартість екскурсії 60 грн з людини! У вартість входить:- Послуги екскурсовода;- Вхідні квитки;- Розповідь екскурсовода про історію храму та частково Тернополя;- Спуск в підземелля (глибиною 5 метрів) та підйом на дзвіницю-оглядовий майданчик (висотою 21 метр).

Кубок «Orange Masters»

Коли: 18:00

Де: Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2»

Перший відкритий міжнародний турнір з плавання Orange Masters Cup & Orange Generation Cup 13-15 вересня 2019 у Тернополі! До змагань запрошуються спортсмени всіх СК, ФЦ, ДЮСШ, СДЮСШОР, ЦОП, УОР України та іноземних команд. Максимальна кількість спортсменів-учасників змагань – 600 спортсменів, серед них – 300 учасники до 14 років, та 300 – учасники категорії Мастерс. Змагання проводяться у командній першості та в особистому заліку. Заявки на участь формуються відповідно до послідовності їх подачі в електронному вигляді.

Безкоштовна «зустріч_SFS»

Коли: 10:00

Де: Ресторан «Рандеву»

Неймовірна команда спікерів розповість Вам про цікаві та важливі речі! Лекції, подарунки, кава-перерва. Також на заході будемо збирати благодійну допомогу для жіночого монастиря, мамусями та їхнім діткам. Необхідна попередня реєстрація за нижчевказаним номером телефону.

Всеукраїнський марш за тварин

Коли: 12:00

Де: Театральний майдан

Тернопіль виходить на марш за тварин! В неділю, 15 вересня о 12:00 в Тернополі пройде головна гумманістична подія України.

Турнір з боулінгу

Коли: 13:00

Де: Silver

Відбудеться класний турнір з боулінгу, приурочений до Дня фізкультури і спорту! Запрошуємо реєструватись хлопців та дівчат віком від 18 років.

Змагання роботів

Коли: 11:00

Де: вул. Тютюнника, 7

Спочатку команди збирають робомашинки, а потім змагаються ними з іншими учасниками.

Вибір читачів за тиждень

Відео