Олег Снітовський

На Тернопільщині 18 громад покажуть, що їм дала децентралізація

agreement-business-businessmen-886465-1 (Copy)

У неділю, 15 вересня у Теребовлі відбудеться Фестиваль громад  «#РАЗОМ DOBRE!»

На фестиваль організатори запросили представників 18 об’єднаних територіальних громад Тернопільської області – партнерів програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

- Західноукраїнський ресурсний центр продовжує традицію проведення Фестивалю об’єднаних громад Тернопільщини, започатковану у вересні 2018 році, - розповів координатор комунікацій програми USAID DOBRE у Західній Україні Михайло Цьомик. - Цьогорічний покликаний об’єднати ОТГ, що беруть активну участь у програмі DOBRE, з метою представлення кращих практик залучення громадян до прийняття рішень, активізації молоді, спільних ініціатив влади і громадськості на користь громади, заходів для підвищення доброчесності і прозорості урядування, - каже Михайло Цьомик.

За його словами, упродовж програми фестивалю кожна з 18 ОТГ продемонструє досягнення у контексті впровадження інструментів участі жителів для розвитку сіл та міст. Під час обговорень учасники поділяться  власним невдалим досвідом організації роботи на рівні органів місцевого самоврядування, реформування однієї із галузь, реалізації інфраструктурного проекту, співпраці із партнерами, фінансових труднощів тощо в реалізації завдань в рамках програми DOBRE, а також запропонують власні рецепти виходу.

Крім того, відбудеться нагородження ОТГ-переможниць конкурсу «Громада участі» на найкраще використання механізмів участі громадян у місцевому врядуванні в Тернопільській області, а також нагородження ОТГ за досягнення в рамках реалізації компоненту залучення громадськості.

Фото: UMC

Вибір читачів за тиждень

Відео