Тернопільські військовослужбовці взяли участь у 9-ти кілометровому забігу (фоторепортаж)

Головна

Сьогодні, 14 вересня у день фізичної культури і спорту відбувся забіг «Тернопільська озеряна 2019» на відстань 9 км. Серед учасників були і діючі військовослужбовці 2 батальйону частини 3002 НГУ.

Назарій Чорній є офіцером організації служби з охорони громадського порядку Нацгвардії у Тернополі. Чоловік розповідає, що завдяки даним змаганням почав бігати. Ще у віці 14 років навчаючись у 8 класі виборов 1 місце у своїй віковій категорії. Після першої перемоги й почав займатися легкою атлетикою.

- Цього року відрізняються змагання тим, що велика кількість спортсменів топ-рівня, вони учасники і призери міжнародних змагань на середні і довгі дистанції. Сьогодні хлопці бігали дуже добре, але за ними встигнути не вдалось, - каже Назарій Чорній. - По відчуттям дуже важко, але вдалось покращити власний минулорічний результат на півтори хвилини. Досить непогано біглось за рахунок погоди. Радий, що цього року вдалось зібрати цілу команду та взяти участь. Враження позитивні і хороші.

Назарій Чорній
Назарій Чорній

Солдат 2 батальйону 2 Галицької бригади Олена Домар була єдиною дівчиною у команді гвардійців. Враження від забігу в неї тільки позитивні. Як розповідає, дистанція була сповнена багатьма гарними і мальовничими краєвидами, тому бігти було в задоволення. Але бігти - не легко, так як дистанція мала багато «сюрпризів» - і спуски, і підйоми, і бездоріжжя.

- Ціленаправленно на забіг я не тренувалась. Вирішила спробувати себе в чомусь новому, можливо вмотивувати в подальшому. Чесно кажучи, біжу подібний забіг вперше, скажімо так, мій дебют. В цілому результатом я задоволена. Водночас і розумію, що є над чим працювати і вдосконалюватися надалі! - каже Олена.

Олена Домар 2
Олена Домар 2

Олена Домар
Олена Домар

Як розповів ініціатор і один з засновників «Тернопільської озеряни» Василь Сидорчук, вперше подібне змагання відбулось 13 березня 1997 року. Тоді окрім забігу на 10 км. ще й плавали у сторону фонтану і назад 250 метрів.

- В перших змаганнях брало участь 10 чоловік і собака. Дівчина Регіна бігала з німецьким догом. З 2000 року відмовились від запливу і перейшли на коротшу відстань у 9 км. Цьогорічні змагання відрізняються від усіх попередніх тим, що ми перейшли на європейські стандарти, електронну реєстрацію результатів. Внески тепер платні, існують стартові пакети, усі отримують пам’ятку про забіг. Ми маємо фактично вже три «озеряни»: ця, Тернопільський півмарафон і нічну «озеряну», яка проводилась в п'ятницю. Вона найбільш «романтична», усі бігають під фонариками.

Василь Сидорчук
Василь Сидорчук

Перші змагання
Перші змагання

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео