Віра Олександрович

Тернополянам нагадали: отримали повідомлення, то маєте 60 днів на сплату

Нерухомість

За нерухомість на Тернопільщині вже сплатили понад 82,5 млн грн. Причому левову частку цієї суми сплатили власники нерухомості-юридичні особи.

Про це повідомили у Сектор комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області

- Упродовж 8-ми місяців цього року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 82 млн 521,7 тис. гривень, - уточнюють у податковій. - Це перевищило очікувані надходження аж на 11,5 млн грн. Порівняно із відповідним періодом торік сума зросла на 21,8 млн грн.

Варто зауважити, що левова частка сплати припадає на власників нерухомості-юридичних осіб. Вони внесли 57,8% від сплаченого платежу, сплативши 47,8 млн грн податку на нерухоме майно.

- Це на 10,7 млн грн більше, ніж у січні-серпні торік, - додають у податковій.

Жителі області сплатили за нерухомість майже 34,7 млн грн. І ця сума перевищила торішні надходження за 8 місяців на 11 млн грн.

- Нагадаємо, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості, - наголошують у податковій. - Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації і сплачують податок за 2019 рік. Фізичним особам податок нараховують органи податкової служби, вручаючи податкові повідомлення-рішення. Причому громадяни у поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2018-му.

Також варто мати на увазі, що фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів із моменту вручення податкового повідомлення-рішення.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео