У Кременці вирішували – як допомогти людям з інвалідністю (фото)

У Кременці відбулася зустріч та обговорення перспектив децентралізації та соціального захисту громадян. Захід провели в межах реалізації проекту «Залучення молоді, жінок, осіб з інвалідністю, членів їх сімей та опікунів до активного громадянського життя», який реалізується ГО «Зоря надії» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

У зустрічі взяли участь представники громадських організацій, батьки дітей з інвалідністю, спонсори, представники Ланівецької, Шумської та Почаївської громад.

Учасники поділилися своїми думками та ідеями щодо ефективної соціалізації людей з інвалідністю. Але, разом з тим, визнали, що з цим є чимало проблем.

- Наше суспільство й досі нездорово сприймає людей з інвалідністю. Від них часто сахаються. Потрібно навчати людей, пояснювати. Адже така реакція часто ранить. Ми, з ГО «Зоря надії», на сьогодні зробили дуже багато, але попереду у нас плани, при реалізації котрих життя дітей та молоді з інвалідністю стане легшим, цікавішим та повноцінним, – розповіла мама дитини з інвалідністю Наталія Бабій.

Зустріч тривала до вечора. Під час спілкування вдалося намітити чимало цікавих планів та ідей. Учасники переконані – спільними зусиллями завдання будуть досягнуті.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео