Віра Олександрович

Тернопільщина: «євробляхери» можуть спати спокійно аж до 20 листопада 

Митниця

Зустріч керівництва із митними брокерами і декларантами провели на Тернопільській митниці ДФС.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області, організували такий захід для роз’яснення новацій у митному законодавстві і проблемних питань, що виникають при застосуванні окремих норм законодавства з питань державної митної справи. Йшлося у тому числі й про «євробляхи».

Розпочав нараду перший заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Микола Криворучко. Він, зокрема, поінформував присутніх про основні показники роботи Тернопільської митниці ДФС за 8 місяців 2019 р. у частині наповнення держбюджету, обсягів зовнішньоекономічних операцій і роботи митниці щодо створення сприятливих умов для полегшення здійснення зовнішньоекономічної діяльності. Микола Криворучко також розповів про впровадження реформ і новації у митній сфері, розвиток митних сервісів та усунення корупційних ризиків під час митного огляду та оформлення.

Учасники наради згодом обговорили основні зміни зaконодaвствa, які запровадили новий порядок митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

- Хочу повідомити, що з 25 листопада 2018 р. до 12 вересня 2019 р. на митниці оформили 4503 транспортні засоби на іноземній реєстрації, тобто так звані «євробляхи», - каже начальник відділу організації митного контролю та оформлення Тернопільської митниці ДФС Тарас Гутик. - За митне оформлення цих транспортних засобів їхні власники сплатили понад 280 млн грн.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроект №1030 у цілому. Він передбачає збільшення часу для розмитнення авто на єврономерах до 20.11.2019 р. «За» відповідний документ проголосували 284 народних обранців. Проти – 38, утрималися – 8, а ще 70 – не голосували. Закон почав діяти із дня його опублікування. Отже, термін, протягом якого власники автомобілів на єврономерах можуть розмитнити свій автомобіль без застосування штрафів, збільшили на 90 днів: із 270 до 360-ти. Водночас розмитнити свої автомобілі їхні власники зможуть лише за 100-відсотковими ставками акцизного збору.

Під час зустрічі присутніх також ознайомили із переліком товарів, заборонених до ввезення на митну територію нашої країни. Йшлося саме про ті, що походять із Російської Федерації. Цей перелік розширив уряд України.

За результатами постійного аналізу помилок, допущених у митних деклараціях, декларантам і брокерaм повідомили про основні порушення, які вони допускають при здійсненні декларування товaрів і транспортних засобів, тa передбачену за це відповідальність.

- Ми черговий раз наголошуємо на необхідності і важливості взаємодії митниці із вами - митними брокерами і декларантами, - цими словами завершили зустріч керівники митниці.

У свою чергу, митні брокери та представники бізнесу мали змогу звернутися до керівництва митниці з проблемними питаннями, що виникають у них при здійсненні митних процедур.

Фото надане Тернопільською митницею

Вибір читачів за тиждень

Відео