Дарія Шевченко

На Тернопільщині трапилось понад 1 600 ДТП від початку року

Від початку 2019 року на дорогах Тернопільської області трапилось більш ніж 1600 аварій. З них – 350 із постраждалими, у яких загинуло 68 осіб. Такі невтішні статистичні дані повідомив начальник відділу організації діяльності груп реагування Управління патрульної поліції Юрій Бучковський.

Серед причин ДТП правоохоронець називає порушення правил маневрування: обгони, виїзди на смугу зустрічного руху, проїзди перехресть, виїзди із другорядних доріг, а також перевищення швидкості.

Патрульна поліція має намір вирішити проблему аварійності в області. Незабаром працівники поліції будуть патрулювати не лише на дорогах міжнародного та національного значення, але й їздитимуть по районах та селах. Крім того, залучатимуть до нарядів і представників місцевих ЗМІ. Такі патрулювання триватимуть 2 місяці.

– Патрулюватимемо у цілодобовому режимі. До спільного мобільного екіпажу входитимуть працівники управління превентивної діяльності, групи реагування патрульної поліції, а також представники роти особливого призначення і тактико-оперативної роти. Це будуть екіпажі по 4-5 службових транспортних засобів, які переміщатимуться мобільно в межах нашої області, – розповів Юрій Бучковський.

7-8% ДТП трапилась за участі водіїв, які перебували у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Від початку року було складено близько 3 000 адміністративних протоколів на таких горе-кермувальників.

Як повідомив начальник Управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук, задля посилення безпеки руху на дорогах, поліцейські з приладом Trucam працюватимуть на ділянках доріг, де найчастіше трапляються ДТП.

– Ми даватимемо Trucam і відпрацьовуватимемо ділянки доріг. Як показує практика, на Хмельницькій стороні, Львівській і М-12 в сторону Чернівців в нас спостерігається велике зниження дорожньо-транспортних пригод, особливо це з травмованими та загиблими. Таку практику ми започаткуємо і по всій області, – наголосив Богдан Шевчук.

Чоловік розповів, що за статистикою на Тернопільщині від початку року трапилось 186 аварій за участі водіїв, які перебували в нетверезому стані, в яких 28 людей були травмовані, а 2 – загинули. Також 8 пішоходів померли внаслідок ДТП: двох збили на регульованому пішохідному переході, а шестеро перебігали дорогу в недозволеному місці.

До слова, до кінця листопада патрульні проведуть додаткові обстеження доріг та внесуть зміни в організацію дорожнього руху.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео