Віра Олександрович

«Ще два роки можна той ремонт робити», – жартували депутати на Тернопільщині (фото)

Низку господарських питань ухвалили на сесії Тернопільської облради 17 вересня. Стосувалися ці пункти і бюджету, і надр, і обласних програм.

Нагадаємо, це засідання знову відбувалося у залі на 5-му поверсі адмінбудинку обласної ради. Депутати з цього приводу навіть жартували, звертаючись до голови найвищого представницького органу Тернопільщини Віктора Овчарука.

Вікторе Вікторовичу, а може, ми тут весь час будемо? Ще 2 роки можна ремонт у залі робити, бо так – краще! – цю фразу одного із колег інші депутати зустріли загальним сміхом, адже сидять вони тепер зовсім поруч, а не так, як у конференц-залі. Ремонтують його, до речі, із кінця 2018 р., тобто незабаром можна буде святкувати річницю.

Така приємна обстановка не завадила політикам попрацювати. Зокрема, депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2019 року і внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік. Розглянувши подання облдержадміністрації, враховуючи пропозиції постійної комісії обласної ради із питань бюджету, депутати без проблем внесли зміни до обсягу доходів обласного бюджету на 2019 рік. Тож грошей у казні краю стало трохи більше.

Згодом вони погодилися уточнити дані в кількох обласних програмах і надали погодження щодо продажу на аукціоні і видачі спеціальних дозволів на користування надрами, а також актів про надання гірничого відводу. Зокрема, змін зазнали: «Програма розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області на 2016-2020 роки»; «Програма підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області на 2019-2021 рр.», а також – «Програма охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області на 2014-2020 рр.».

Окрім того, на сесії надали погодження щодо продажу на аукціоні і видачі спеціальних дозволів на користування надрами, ухвалили акт про надання гірничого відводу.

До слова, на засіданні ухвалили близько 30-ти важливих рішень. Про частину із них «Терен» уже написав (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Наступного разу депутати вже зустрінуться у 4-му кварталі 2019 р. Тоді пообіцяли скликати вже 12-ту сесію.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео