Орест Сарматський

Думка: виснаженим українським ґрунтам допоможе точне землеробство (Агроновини)

земля, грунт

Поточна ситуація зі станом ґрунтів в Україні є вкрай складною, адже 70-80% ґрунтових ресурсів потерпають від нестачі поживних речовин та міндобрив.

Таку думку висловив академік НААН України, директор Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського» Святослав Балюк, пише AgriGator.

- Чорнозем — це цар-ґрунт, але й чорнозем — це сила та, водночас, беззахисність, адже сьогодні ґрунти швидко деградують. Сьогодні близько 70-80% українських ґрунтів потерпають від нестачі поживних речовин, — зазначив у своєму виступі фахівець, підкресливши, зокрема, що з року в рік в українських ґрунтах так званого середнього гранулометричного складу знижується вміст гумусу.

Святослав Балюк також підкреслив, що для покращення стану ґрунтів в Україні вже сьогодні фермерам необхідно запроваджувати технології точного землеробства та точкового удобрення.

- Застосування саме цих технологій пояснюється тим, що ґрунт одного й того ж поля є неоднорідним за своєю структурою. Саме тому фермеру необхідно дивитися, де використовувати підживлення, наприклад, мікро-, а де — макроелементами. Наші ґрунти виснажені, тому їх потрібно відновлювати, але робити це правильно, — зазначив директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського». 

На AGROEXPO-2019 презентують найкращі вітчизняні виші

“Всеукраїнський освітній ярмарок” традиційно відбудеться на Міжнародній агропромисловій виставці  AGROEXPO-2019, що вже увійшла до ТОП-10 виставок Європи.

Вищі і середні спеціальні навчальні заклади України запрошують потенційних абітурієнтів, де випускники шкіл можуть визначитись з майбутньою професією. Цього року в освітньому ярмарку приймуть участь близько 40 вищих і середніх спеціальних навчальних закладів.

Експозиції навчальних закладів знаходяться на другому поверсі виставочного комплексу. В минулому році стенди 32 провідних навчальних закладів України відвідали близько декілька тисяч старшокласників та їх батьків з різних областей України.

Нагадаємо, Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO-2019 пройде у м. Кропивницький (Кіровоград) з 25 по 28 вересня. Розмір виставкових площ –  125 000 кв. м. Минулого року за чотири дні виставку відвідало 35 090 відвідувачів. Серед експонентів було 592 компанії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео