Оксана Бучко

Що варто зробити тернополянам у Всесвітній день прибирання планети

70812024_1372893999553458_3693400166338920448_n

Всесвітній день прибирання планети Земля (World Cleanup Day) відзначають сьогодні, 21 вересня. Міжнародна соціально-екологічна акція відбувається у 160 країнах світу, які гуртуються заради однієї позитивної мети – чистого світу. Тернополянам пропонують долучитись до акції, почавши ревізію власних домогосподарств.

 -Проект «Життя в стилі ЕСО» закликає долучитися до ініціативи, - пише його керівник Тарас Демкура. - Пропоную почати «ревізію» зі своїх домогосподарств. Адже, за статистикою, одна людина за рік виробляє приблизно 250 кг відходів. Зверніть увагу на те, які речі ви купуєте, якими засобами користуєтеся, яку їжу їсте, яку воду вживаєт. Чимало людей роблять покупки, орієнтуючись виключно на настрій і перше враження від товару, чому в свою чергу сприяють маркетингові прийоми, спрямовані на те, щоб гроші витрачалися бездумно і нераціонально. То ж спробуйте провести «ревізію» вже придбаних речей і залишити з них лише справді необхідні, а решті дати «друге життя», віддавши їх тим, кому вони зараз є потрібнішими.

Увагу також звертаються на покупку продуктів, які запаковані у відповідну тару для переробки.

- Також використовуйте шопери та спеціальні багаторазові мішечки для овочів/фруктів, - продовжує Тарас Демкура. - Компостуйте органічне сміття. Замість того, щоб щоразу купувати воду у пластику – встановіть дома фільтр та беріть воду з собою у багаторазову тару. Використовуйте концентровані засоби для прибирання дому, у яких одна ємність може замінювати десятки тощо. Ці досить прості речі значно допоможуть нашій планеті бути чистішою, а нашим нащадкам – здоровими!

Нагадаємо, екокультурі в Тернополі почали вчити наймолодших.

Фото letsdoitukraineeco

Вибір читачів за тиждень

Відео