Віра Олександрович

Тернопільщина: чому викликали «на килим» керівників майже 1000 підприємств

Перевірка

На Тернопільщині офіційно працевлаштували майже 5 900 найманих осіб. Цього не було б, якби не перевірки і роз’яснювальна робота із керівниками підприємств.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 2019-го, завдяки роз’яснювальній роботі із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати та податкових платежів, вони виплатили 11,5 млн грн зарплатної заборгованості, - звітують у податковій. - Відтак до бюджету надійшло 2,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 4,1 млн грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Підвищення рівня зарплати, на думку експертів, сприяє зростанню надходжень до місцевих бюджетів, оскільки ПДФО є одним із основних джерел їх наповнення.

- Відтак наші працівники співпрацюють із органами місцевої влади щодо контролю за додержанням законодавства про оплату праці, - пояснюють у податковій. - Необхідну роз’яснювальну роботу вже провели із керівниками 952 підприємств. При цьому 899 (94%) із них підвищили рівень виплати зарплати своїм працівникам.

Як наслідок, додаткові надходження склали 11,6 млн грн, із яких 5,2 млн грн - ПДФО та 6,4 млн грн ЄСВ.

- Крім того, наші фахівці перевірили платників податків, які видавали зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), - продовжують у податковій. - Із початку цього року провели 40 перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 15 перевірок суб’єктів господарювання-фізичних осіб. За їхніми результатами донарахували 15,6 млн грн податків і зборів (штрафних санкцій і пені – прим.). Зокрема, 3,3 млн грн ПДФО, 2,1 млн грн ЄСВ і 900 тис. грн - військового збору.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи лише у серпні додатково оформили офіційні трудові відносини із 5 874 найманими працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео