Оксана Бучко

У Тернополі помітили зміни в цирку

70613546_10212056414005329_4209071420413575168_n

Після Всеукраїнського маршу на захист тварин, у Тернополі перевіряkи реакцію на заклики його учасників. Адже одразу після події в місто прибув цирк. Та покращення у питанні використання тварин для шоу вже помітні, каже зоозахисниця Людмила Чеховська.

- Приїжджий цирк Shekera у своїй діяльності не використовує диких та екзотичних тварин, відтак не порушує локальної заборони на діяльність пересувних цирків та звіринців з такими тваринами у Тернополі відповідно до рішення сесії ТМР від 8.08.2018 р, - пише вона. - На жаль, у шоу-програмі все ж присутній виступ 5 собак та 3 котів. Щоправда, ці собаки і кішки є власницькими домашніми тваринами, заборони на дресирування і вистави із використанням яких немає. Утім звісно прагнемо і продовжуємо працювати над повною забороною використання будь-яких тварин у сфері розваг, адже погодьтесь, тваринам не місце в цирку.

Циркам пропонують перейти на виступи без тварин. Поки бачимо лише кращі умови їх утримання.

- Цього разу, на мій великий подив, представник цирку самостійно вийшов на зв’язок, ініціював зустріч з метою демонстрації документів з даними про тварин та умов їх утримання? озвучив розуміння сучасного запиту суспільства на #ЦиркБезТварин, - продовжує Людмила. - Тож? маємо велику надію, що використання тварин відійде у минуле і радо привітаємо цирк, якщо перейдуть на виступи без тварин взагалі. У цьому цирку помітні на фото вольєри із собаками на вулиці, де вони знаходяться вдень, а ніч та під час дощу їх переводять у інші вольєри у трейлері. Собаки виглядають доглянутими, є доступ до води та їжі, їх вигулюють. У вільний від гастролей час живуть у господарів в будинку. Також на фото видно вольєри з котами, котрі знаходяться у трейлері. Двоє котів у двоповерховому вольєрі, 1 у одноповерховому. У обох вольєрах доволі чисто. Коти виглядають доглянутими, є доступ до води і туалету. Під час годування їх переводять у окреме місце у трейлері. Та все ж сподіваємось уже незабаром використання тварин заради розваги та прибутку залишиться у темному минулому по всій Україні та світі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео