Як у Чорткові діти за збереження клімату марширували (фоторепортаж)

DSC_0396

У п’ятницю, 20 вересня, в рамках Європейського тижня мобільності у Чорткові проходило чимало заходів. Міжнародний марш за клімат, лекція про правила дорожнього руху, перегляд фільму, велопробіг містом та околицями і, на завершення, смачна Pasta Party.

Європейський тиждень мобільності – загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення стану довкілля і умов життя в громадах. Вона має на меті заохотити місцеву владу запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту. Він проходить щороку з 16 по 22 вересня.

У рамках Європейського тижня мобільності паралельно у Чорткові проходив марш за клімат, до якого масово долучились учні та студенти навчальних закладів, і дітвора із чортківських садочків. Марш мав на меті привернення уваги до найбільшої екологічної загрози – зміни клімату та природних катаклізмів (аномальні температури, засухи, шквальні урагани).

Пройшовши маршем від супермаркету «Норма» через вулицю Гончара до Домініканського костелу, на школярів, студентів та дітвору чекала відкрита лекція на тему «Правила дорожнього руху для велосипедистів». А у 11:00 у їдальні-музеї «Пан Чартковському» розпочався перегляд художнього фільму на екологічну тематику «Гірська жінка на війні».

- Ми сьогодні пройшлись вулицями міста, аби всім показати, що Чортків – це місто для людей, а не для автомобілів. І таким чином приєднались до сотень міст по всій Європі, які хочуть довести, що планета страждає від надмірної кількості автівок, планета «задихається». Ми хочемо, щоб громада Чорткова максимально відмовлялась від власного транспорту, їхала на навчання чи роботу велосипедом або ж громадським транспортом, – зазначив міський голова Володимир Шматько.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео