На Тернопільщині лікують захворювання шкіри

928629_1_w_1200

Проблема лікування псоріазу є досить актуальна не тільки в Україні, а й у світі. Причина захворювання до кінця нез’ясована, тому лікарі переважно зосереджуються на подоланні симптомів. – пише gazeta.ua

“Медобори”, що в Конопківці Теребовлянського району — один із небагатьох українських закладів, що займається лікуванням хворих на цю недугу. До псоріазу в санаторії підходять індивідуально і комплексно. Як основний засіб використовують сірководневі ванни, блакитну глину із світлолікуванням. За потреби застосовують медикаменти. Усе це проходить на фоні загального оздоровлення — масажу, фізпро­цедур, ЛФК, очищення кишківника, аромопсихотерапії.

— Основа такого лікування — допомогти організму стимулювати власні резерви й побороти захворювання природним шляхом, — каже головний лікар санаторію Василь Мартинюк. — Для цього ми розробили чотири великі програми: програма схуднення, антиалергічна детокс-програма, антицелюлітна і програма покращення властивостей шкіри. Тривають вони три-сім днів. Під кожну програму фахівці санаторію підготували комплекс процедур і спеціальне харчування, що підсилює ефект курсу.

Вдале поєднання природних лікувальних факторів — сірководневих вод і голубої глини, з традиційними методами фізіотерапії, забезпечує стійкий ефект у лікуванні псоріазу різних форм.

Вибір читачів за тиждень

Відео