Дарія Шевченко

На Тернопільщині по-особливому відзначили День молоді (відео)

Учора, 23 вересня, у селі Настасів Великоберезовицький деканат на чолі з отцем Іваном Зозулею влаштували для молоді справжнє свято, яке супроводжувалось піснями, танцями, переглядом фільму та розмовами на важливі теми. На захід завітало чимало дітей з кількох парафій. Дійство назвали «Еммануїл».

– Ми зараз всі перебуваємо на деканальному Дні молоді, що має назву «Еммануїл», що означає «З нами Бог». Ми поставили собі за мету  допомогти молодій людині досвідчити, пережити ту фундаментальну правду, що Бог є з нами, – ділиться отець-декан Іван Зозуля. – Це час, коли всі можуть поспілкуватись один з одним, побути разом, поділитися чимсь один з одним про те, як переживають цей захід.

Розпочався День молоді із молебня, який провели у церкві Вознесіння Господнього. Після молитви для присутніх співав гурт «Бетел», який через виконання своїх композицій ділився думками про Бога.

Далі за програмою святкування була презентація і перегляд фільму «Небо над головами». Автор та режисер Василь Возняк розповів про що ця стрічка.

– Це є документальний фільм, який розповідає реальну історію вязня, його життя у колонії для неповнолітніх та на волі. Цей фільм знімався близько 2,5 років. Він знімався десь рік і монтувався дуже довго. Стрічка має на меті показати життя у вязниці, що там є люди, в яких є свої потреби, бажання, мрії і про цих людей не потрібно забувати, – розповів Василь Возняк.

Після перегляду фільму, учасники дійства смакували козацькою вечерею. Згодом одночасно почали діяти 4 тематичні локації: зустріч із відомими та успішними людьми, методи читання Святого Письма, екологічна ініціатива та екскурсія до костелу Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

На одній із них були присутні Народний депутат України Іван Чайківський та генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран. Зустріч відбувалась у форматі «Питання-відповідь».

Розповідаючи про риси, якими має володіти молода людина, аби досягти успіху, Іван Чайківський назвав 3 основних.

– Давайте відверто, найперше – це чесність. Це одна з головних рис. Треба бути чесним перед собою, перед своїми рідними, близькими, друзями. Далі це працелюбність, порядність і багато інших, – зазначив Іван Чайківський.

Відповідаючи на питання про важливість віри у житті, Андрій Баран зазначив, що вона повинна бути присутня у кожної людини, задля створення зрілої особистості.

Кожна людина має повірити в себе. Віра має супроводжувати кожного з вас по життю: віра в свої можливості, сили, віра в те, що вас Всевишній не покине. Коли ви будете вірити – у вас все неодмінно здійсниться, – сказав Андрій Баран.

Наприкінці зустрічі молодь разом із гостями зробили спільну світлину. Усім тим, хто долучився до проведення свята, отець-декан Іван Зозуля вручив грамоти на знак подяки за допомогу в організації. Одна із учасниць заходу поділилась своїми враженнями.

– Такі свята обов’язково варто проводити через те, що вони залишають дуже багато приємних спогадів, а також демонструють, що християнство, віра – це не лише Літургія у церкві, це нові зустрічі, знайомства та корисне проведення часу. Кожного разу, коли відбуваються заходи якогось такого подібного плану, ми стараємося підхопити всі ідеї нашого отця Романа. В нього дуже багато цікавих та креативних ідей і ми намагаємось їх завжди підтримати. Зокрема, сьогодні ми реєстрували гостей, видавали номерки для участі у конкурсі, готували фотозону «Я люблю Ісуса».  

Завершився День молоді виступом місцевих виконавців та Заслужених артистів України.

 Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео