Дарія Шевченко

У Тернополі відбулись змагання всеукраїнського масштабу (відео)

Сьогодні, 24 вересня, на подвірї школи № 3 у Тернополі відбувся Всеукраїнський спортивний  фестиваль «Challenge Fest» . Змагання проходили серед учнів практично усіх навчальних закладів. Організаторами заходу виступили директор Тернопільського міського центру фізичного здоровя населення Галина Федорович та начальник Тернопільського обласного відділення комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Бірюков.

– Фестиваль «Challenge Fest» запропонований Міністерством освіти і науки і власне проходить в один день – 24 вересня у всіх містах України. Таким чином долучився і Тернопіль. Нестандартні види програми, адже такі види, як складання на швидкість «Кубика-Рубика» чи «Бейблейдингу» є доволі нетиповим для наших дітей в плані змагань, – розповіла Галина Федорович.

Фізкульт-розминку для учасників змагань провела тренер з фітнесу Олена Шульгіна. Загалом участь у фестивалі взяли близько двохсот учнів з 19-ти шкіл різної вікової категорії. Діти поділились своїми враженнями та очікуваннями від заходу.

– Мені ці змагання дуже подобаються, тут багато друзів. Думаю, що наш технічний ліцей переможе і взагалі будемо робити різні естафети, буде весело, – ділиться Антон.

Учениці школи № 19 розповіли про підготовку до змагань.

– Ми очікуємо старання усіх команд, бажаємо, щоб вони досягали перемог та отримали від змагань найкращі відчуття, – зазначає Анастасія.

– Я очікую, щоб наша школа зайняла одне з призових місць. Ми готувались до змагань приблизно тиждень-два, – розповіла Єлизавета.

Переможців визначали за двома критеріями: швидкість та правильність виконання завдань. Про це розповіла одна із суддів змагань Світлана Єфремова.

Якщо дитина зробила помилку – вона повинна зупинитися, повернутись на вихідне положення і продовжити естафету. Якщо ж суперник був толерантнішим і спокійнішим – він пройде цю естафету швидше і в кінцевому результаті переможе. Змагання є досить прості і оригінальні. Не враховується фізичний розвиток практичної дитини, вона може брати участь на будь-якому етапі і виконувати ті вправи, які їй під силу, – зазначила Світлана Єфремова.

Перемогу здобули представники школи № 3, срібло дісталось учням 11-ї школи, а 3-тє місце посіли діти навчального закладу № 25. Їм вручили подарунки від партнерів.

 Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео