Віра Олександрович

Чесно про свої доходи розповіли лише 95 заробітчан із Тернопільщини

zarobitchane

На Тернопільщині переважно декларують спадщину і дарування. Втім, про свої доходи цього року також розповіли 95 жителів нашої області, які отримували доходи за кордоном.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області

Нагадаємо, свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів із початку 2019 року виконали 11 734 жителі Тернопільщини. У порівнянні з минулим роком кількість декларантів зросла на 2 747.

- Про отримані торік неоподатковані доходи заявили 7 025 краян, - уточнюють у податковій. - Правом на податкову знижку за цей період скористалися 4 709 осіб. Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 22,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 4,2 млн грн військового збору.

Найчастіше декларанти заявляли про отримання спадку і дарування. Загалом це – 1 427 осіб, які отримали 156,5 млн грн доходу.

- Продаж рухомого чи нерухомого майна, а також здача в оренду майна принесли 685 і 361 декларанту, відповідно, - 73,4 і 11,4 млн грн доходу, - продовжують у податковій. - Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 306 жителів області на суму 25,5 млн грн. Ще 77 краян інформували про отримання 28,7 млн грн інвестиційного прибутку.

Найбільші суми ПДФО, а це - 7,4 млн грн і 4,6 млн грн визначили громадянам, які отримували торік подарунки і спадщину та здійснювали  незалежну професійну діяльність.

- Тим, хто отримував доходи від продажу майна чи іноземні доходи, належить сплатити 3,2 і 3 млн грн, відповідно, - додають у податковій. - Відрадно, що свій конституційний обов’язок виконали 95 жителів нашої області, які отримували доходи за кордоном. Вони загалом задекларували 17,2 млн грн доходу.

Крім того, 44 особи заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 126,5 млн грн. Основними джерелами доходів мільйонерів є: продаж чи здача в оренду нерухомого та рухомого майна, спадщини чи дарування, іноземні доходи, інвестиційні прибутки тощо. Додамо, ці люди мають додатково сплатити 6,1 млн грн ПДФО і 900 тис. грн військового збору.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео