Чортків та ще три міста отримали відзнаки «Global 100RE Ukraine»

conferencelogo (1)

Міжнародна конференція «Енергія з біомаси» з 2002 року щорічно об’єднує тих, кому цікаві теми біоенергетики та сталого розвитку. Це чудова нагода для нетворкінгу, можливість обговорити нові тренди і технології та поділитися власними досягненнями із лідерами галузі. У цьогорічній конференції взяли участь більш ніж 200 учасників з понад 20 країн, у тому числі – міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Багато уваги на конференції приділили змінам у законодавстві, що стосуються стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії. Обговорювали проекти законів щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел, впровадження конкуренції в системах централізованого теплопостачання, створення електронної біопаливної біржі.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року мери чотирьох українських міст – Чорткова, Кам’янця-Подільського, Житомира та Львова – оголосили про наміри поступово перевести енергосистему цих міст на відновлювану енергетику до 2050 року. Очільники цих міст публічно підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, чим підтвердили план місцевої громади використовувати лише енергію сонця, вітру та біомаси у 2050 році.

Минулого року Юлія Мельник, кампейнерка з відновлюваної енергетики 350.org, назвала Чортків, Кам’янець-Подільський, Житомир та Львів кліматичними лідерами в Україні. Тож в рамках цьогорічної конференції за прагнення зробити громаду енергетично незалежною київський союз «Global 100RE Ukraine» в особі відомої співачки Руслани нагородив вищезгадані чотири міста, зокрема міського голову Чорткова Володимира Шматька символічними відзнаками.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео