На Чортківщині чоловіку загрожує в’язниця за підробку штампа у паспорті

70930552_944142365933845_7026104933300568064_n

«Липову» відмітку виявили днями у Чортківському районному відділі міграційної служби, куди чоловік звернувся для оформлення ID-картки замість паспорта-книжечки.

Спеціаліст міграційної служби звернула увагу на те, що штамп і підпис посадової особи не відповідають дійсності. Про це повідомив начальник Чортківського районного відділу міграційної служби Ростислав Долинчук. Про факт виявлення ознак злочину, передбаченого частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу «Використання завідомо підробленого документа» негайно повідомили співробітників поліції. Паспорт вилучений і направлений для проведення експертизи.

Як зізнався власник документа, на маніпуляції з паспортом пішов ще декілька років тому, аби оформити візу. Про те, що може мати через це неприємності із законом, чоловік не замислювався. Тепер йому загрожує покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі до двох років, повідомили в Міграційній службі Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео