На Чортківщині подружжя відгуляло «золоте» весілля (фото)

71760382_2690210761205658_1845046993206902784_o

Велике родинне свято відзначала родина Опиханих із села  Шульганівка, що на Чортківщині. Іван та Іванка святкували «золоте» весілля – 50 років з дня одруження.

Вони зустрілись ще зовсім юними. Йому було 23, вона на 7 років молодшою. Доля їх звела у Росохачі, куди в гості до двоюрідного брата навідувався Іван. Там і примітив дівчину. Палке кохання спонукало часто долати пішки неблизьку дорогу від Шульганівки до Росохача. Вже у вересні одружились. Наречена була настільки юна, що й розписувати відразу їх не хотіли. Таємний шлюб брали в Заліщиках.

Перші роки спільного життя молодої пари медовими назвати важко. Іван дуже рано залишився без батька. Брат Петро після небезпечної знахідки від вибуху був контужений. Тому спільними зусиллями будували хату спочатку для нього. А вже згодом молода пара придбала ділянку під власне будівництво. Щоб заробити цеглу, юнак попрацював і на цегельному заводі. Будова давалась нелегко, адже ділянка була на схилі пагорба, і, щоб вирівняти майданчик під фундамент, довелось самотужки вивезти чимало землі. Іванна, не маючи освіти, трудилась в ланці на цукрових буряках. Вже згодом перейшла працювати в їдальню. Природна кмітливість сприяла тому, що вона очолила колектив, де й працювала до виходу на пенсію. Іван – трактористом, сезонно кочегаром котельні, згодом будівельником, очолив будівельну бригаду.

Через рік спільного життя у молодої пари народилась дочка Марія, а ще через два – Леся. Саме вони з родинами організували для батьків родинне свято з нагоди 50-ліття шлюбу. Замовили смачний весільний коровай, сучасний багатошаровий торт. Були і нові золоті обручки. А на весільний банкет, організований родиною, з’їхались гості з Росохача, Чорткова та Заліщиків.

За інф. газети «Сільський господар» від 25 вересня 2019 р.

Фото Юрія Війтика

Вибір читачів за тиждень

Відео