Віра Олександрович

Нагородили не всіх: у Тернополі спробують виправити помилку

Проект рішення «Про внесення змін і доповнень в рішення Тернопільської міської ради від 21.08.2019 р. №7/п37/1 «Про призначення іменних стипендій Тернопільської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей» оприлюднили на сайті мерії.

Автор цього документу – начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк. Вона проситиме депутатів доповнити перелік стипендіатів, рекомендованих конкурсною комісією. У переліку – четверо тернопільських учнів, які не отримали своїх нагород у серпні – з нагоди Дня міста.

Нагадаємо, тоді відзначили майже 100 школярів, представників різних навчальних закладів. Причому зробили це в урочистій обстановці. Чому так сталося, що чотирьох таланових дітей забули, Ольга Похиляк, напевно, пояснить депутатам на наступній – уже 39-й сесії.

До слова, згідно з одним із рішень міської ради, стипендії школярам планували виплачувати у розмірі 300 гривень щомісячно протягом усього навчального року.

У галузі  конструювання, винахідництва та технічної творчості – стипендія ім. В. (Вільяма) Джуса
ТЗОШ №28, комунальний заклад Тернопільської міськради «Станція юних техніків» Наконечний Віктор Володимирович І місце у змаганнях Чемпіонату України з радіокерованих моделей, класи шосейних перегонів у приміщенні, 3 ранг, клас моделей ДТМ-10 ст., 2019; І місце в обласному конкурсі-звіті (виставці) конструкторських гуртків «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»; ІІІ місце у Всеукраїнській виставці-конкурсі науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!», 2018; Багаторазовий учасник «Кременець-авіасалон» (2018, 2019).
У галузі біології – стипендія ім. С. Гжицького
Тернопільська Українська гімназія ім. І.Франка Горішній Михайло Ігорович ІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з біології, 2019; ІІ місце у ІІ   етапі Всеукраїнської олімпіади з біології, 2019
У галузі правознавства – стипендія ім. С. Дністрянського
ТНВК «Школа-ліцей №6 ім. Н.Яремчука» Сіда Софія Сергіївна І місце у ІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, 2019; ІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, 2019; ІІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, 2019
ТНВК «Школа-ліцей №6 ім. Н.Яремчука» Собчак Анастасія Андріївна Грамота управління освіти і науки Тернопільської міської ради, учнівського парламенту «Наснага» за активну громадянську позицію, творчу ініціативу, участь в міських учнівських заходах з впровадження культури демократії, 2019; ІІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, 2019; переможець міського конкурсу «Учень року», 2019; І місце у ІІ психологічній олімпіаді «Терапевт власного «Я», 2019; стипендіат міського голови в номінації «Кращий учень школи», 2018

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео