Віра Олександрович

Шмат землі на майдані продадуть фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» (фото)

Майдан

Проект рішення «Про продаж земельної ділянки за адресою: майдан Перемоги КП фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» Тернопільської міської ради» оприлюднили на сайті мерії.

Автор цього документу начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

Він запропонує депутатам, розглянувши звернення комунального підприємства фірми «Тернопільбудінвестзамовник» продати їй у власність земельну ділянку (кад. номер 6110100000:01:014:0180) площею 0,3901 га для обслуговування закладу торгівлі і громадського харчування за адресою: майдан Перемоги.

Ціну продажу ділянки пропонується затвердити у розмірі 2 млн 301 тис. 590 грн (докладно про це можна прочитати ТУТ). Після цього мають внести зміни у Державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права постійного користування, номер запису про інше речове право: 5195703. Звісно ж, КП зобов’яжуть у місячний термін провести державну реєстрацію права власності на вказану земельну ділянку.

Що цікаво, на Публічній кадастровій карті України наразі про ділянку із кадастровим номером 6110100000:01:014:0180 можна прочитати таке: «Тип власності: Комунальна. Цільове призначення: 03.07 Для будівництва і обслуговування будівель торгівлі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Площа: 0.3901 га». І все… Але навіть обивателю зрозуміло, що йдеться про «острівець» на майдані Перемоги, де раніше був невеликий сквер, а тепер діє заклад харчування під назвою McDonalds.

У договорі йдеться: «Покупець зобов'язаний: - сплатити вартість земельної ділянки в строки та в розмірах, що передбачені Розділом 2 цього Договору; - надавати Продавцю необхідні матеріали, відомості, документи тощо про виконання умов цього Договору…». Тобто це має робити КП, а не власник тернопільської «філії» McDonalds.

Окрім того, із моменту виникнення права власності на придбану земельну ділянку саме КП буде сплачувати земельний податок у розмірах і порядку, передбачених чинним законодавством України про плату за землю. Ось так…

Фото авторки, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео