Віра Олександрович

На Тернопільщині у кожного – свій урожай

Урожай

Усе про тих, хто на Тернопільщині ухиляється від оподаткування, покаже… «Урожай».

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області

Нагадаємо, операція «Урожай-2019» триває на Тернопіллі із травня. Її мета – виявлення і запобігання використанню схем ухилення від оподаткування суб’єктами, що здійснюють діяльність у галузі  сільськогосподарського виробництва, детінізація найманої праці, перевірка повноти нарахування та сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, котрі є власниками земельних ділянок, площа яких перевищує 2 га, та власними силами їх обробляють задля отримання доходу.

- Так, від часу початку «Урожаю» фахівці Головного управління ДПС в області провели аналіз і розрахунок кількості працівників та рівня зарплати, яку мали б виплачувати працівникам сільськогосподарських підприємств, залежно від площ обробітку, - кажуть у податковій. - Вони також розрахували платню за обробіток 1 га ріллі і визначили коло роботодавців, які виплачують кошти у нижчому за мінімальний розмірі.

Отож, за наслідками вжитих заходів, 292 суб’єкти господарювання підвищили рівень зарплати 3 741 працівнику.

- Відтак до бюджету додатково надійшло 4 млн 227 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), 5 млн 163 тис. грн єдиного внеску і 352 тис. грн військового збору, - звітують у податковій. - Також 255 суб’єкти господарювання збільшили кількість найманих працівників на 2 880 осіб. Завдяки цьому вони легалізували 36 млн 113 тис. грн доходу. Додаткові надходження до казни склали 15 млн 46 тис. грн.

До речі, податківці застосували 32 заходи контролю. Порушникам нарахували 362,4 тис. грн податків і зборів і штрафних санкцій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео