Оксана Бучко

У селі на Тернопільщині відкрили новий храм (відео)

DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

Новий храм у селі Росоховатець Купчинецької ОТГ на Тернопільщині будували близько 10-ти років. Його відкрили сьогодні, 29 вересня. Мрію втілили в життя завдяки зусиллям жителів громади та меценатів.

- Відновлювати старий храм було недоречно, - розповів о. Євген, адміністратор парафії у селі Росоховатець. - Тому ми постановили збудувати новий. Спільними зусиллями це вдалось. Багато допомогли меценати, зокрема щодо проведення зовнішніх робіт. Дякуємо Богу, що дав сили завершити усе заплановане.

Привітати із відкриттям храму на святкову літургію прибули владика Теодор Мартинюк, священнослужителі, меценати та жителі громади. Свідченням перспективного майбутнього для села назвав таку подію народний депутат України Іван Чайківський.

- Освячення церкви в селі – це свідчення того, що село - не пропало і має величезне майбутнє, - зазначив народний депутат Іван Чайківський. - Хочеться, щоб таких сіл було якомога більше. У цьому храмі будуть хрестити та виховувати маленьких українців. Тож його освячення сьогодні є величезною подією і для села, і для ОТГ.

Підтримка відновлення церков у селах – є важливою складовою кампанії підприємства «Агропродсервіс».

- Це одна з найважливіших подій в історії села, - говорив директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран Увесь цей час, відколи громада прийняла рішення будувати храм, ми надавали посильну допомогу. Скільки пішло коштів – ніхто і не рахував. Наше підприємство тут орендує землі. Тому ми підтримуємо села, їх духовну, освітню та соціальну складові.

У планах громади також облаштувати на території храму огорожу та дитячий майданчик.

- Якби ми не об’єднали зусилля, роботи виконували б довше і дорожче, - додав керівник відділення ПАП «Агропродсервіс» Василь Рудик. - Ми ще поставимо огорожу і майданчик, аби було зручно усім.

[embed]https://youtu.be/Ut8Mr-yW-Xw[/embed]

Відео: Павло ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео