Бджолярі з Тернопільщини взяли участь у Всеукраїнській прощі пасічників (фото)

IMG_1923

29 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася ІІ Всеукраїнська проща пасічників, участь у якій взяли кілька сотень бджолярів з Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Рівненської та Волинської областей. Очолив паломництво голова Всеукраїнського громадського об`єднання «Спілка пасічників України» п. Володимир Стретович.

Перед Божественною Літургією, з якої традиційно розпочинається кожне паломництво, адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич освятив велику воскову свічу, подаровану пасічниками. Відтак бджолярі взяли участь у Богослужінні, яке о.  Дмитро Квич відслужив разом з о. Олегом Ангельчуком, священиком Івано-Франківської архиєпархії.  По завершенні о . Дмитро  від імені архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка)привітав всіх учасників паломництва та подякував за добру традицію спільно молитися у святому місці в наміренні своїх родин та отримати благословення на працю, яку вони здійснюють кожного дня.

Також відбулося освячення води, молитва на Хресній дорозі. На завершення паломникам відвідали унікальний комплекс споруд «Український Єрусалим», пише Марійський духовний центр «Зарваниця».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео