У Зарваниці відбулося ІХ щорічне паломництво освітян (фото)

IMG_0125

Кілька тисяч педагогів та працівників закладів освіти зібралися 28 вересня  у Марійському духовному центрі «Зарваниця», щоби взяти участь у ІХ професійній прощі освітян, яка традиційно відбувається напередодні Дня працівника освіти.

На прощу до відпустового центру прибули вчителі  з різних куточків Західної України: Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Цьогорічне паломництво приурочене 150-річчю з дня народження отця Климентія Шептицького, Праведника світу, церковного і громадського діяча.

Архиєрейську Божественну Літургію у Малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні багатьох священиків. Звертаючись до освітян, під час проповіді владика наголосив: «Ми, дорогі освітяни, що сьогодні прибули на прощу до Зарваниці, у своїх серцях  принесли також і свої сім’ї, колег по роботі, учнів, студентів.  Бо не тільки ми фізично є присутні, але і всі, хто близько біля нас протягом року, протягом нашого життя».

Після Літургії єпископ привітав освітян-паломників та попросив, щоб, перебуваючи у Зарваниці  усі відчули себе однією великою родиною. Опісля відбулося водосвяття та панахида за героями та мирними жителями, які загинули у боротьбі за волю України. Також освітяни молилися Хресну дорогу та на завершення відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим», пише Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео