/ //В Україні скорочується випуск свинячих охолоджених напівтуш (Агроновини)

17 Листопада 2019, Неділя


На Тернопільщині шукають артистів балету та підсобників

У тернопільській школі учні починають день з головоломок про квіти

На обороноздатності військових формувань у Тернополі суттєво зекономили

З Одеси в Амстердам тернополяни можуть полетіти за 28 євро

Фоторепортаж
Листи з минулого. Як живуть поштові скриньки тернопільських під’їздів (фоторепортаж)

Тернопільські біатлоністки знову пасуть задніх

У Тернополі готують «КотоВасію»

Анонс
Тернополяни можуть зробити життя дітей з особливими потребами яскравішим

На Тернопільщині знову вогонь забрав два життя

Фотофакт
Зухвалий акт ековандалізму скоєно вночі у Тернополі (фотофакт)

Милованов візьметься за підвищення конкуренції в АПК і на ринку добрив (Агроновини)

У Тернополі декілька вулиць на «Дружбі» залишаться без води

«Бронзовий Тернопіль» повертає місту історію

Відео
Автори проекту представили тизер до фільму про видатного художника з Теребовлянщини (відео)

Це цікаво
17 листопада в історії Тернопільщини

Стало відомо, які проекти реалізують у Іванівській ОТГ в рамках Громадського бюджету

Жителі Шумської ОТГ переймали досвід у США (фото)

На Підволочищині міграційники та поліцейські проводять спільні рейди по виявленню іноземців-порушників

16 Листопада 2019, Субота


Молоді Тернополя представили послання Папи Франциска «Christus vivit» (фото)

Погода
Погода у Тернополі 17 листопада

У Чорткові сироті держава придбала житло

Фотоаматорів з Тернополя визнали на міжнародному рівні

У Тернополі вшанували школу-ювілярку

Фоторепортаж Це цікаво
Кілька розкішних вікон давніх тернопільських кам’яниць (фоторепортаж)

Посмертний подарунок художнику показали у Тернополі

Тернопільські біатлоністки лише в четвертому десятку

В ОТГ на Тернопільщині можуть запитувати про гроші на дороги

Анонс
Тернополяни створили короткометражний фільм про Героїв

Школа у Тернополі отримала сучасний спортмайданчик (фоторепортаж)

Розшукують чоловіка із Тернопільщини

За делікатесом на Кременеччину – равлики мають шалений попит (фото)

У Тернополі на фермі криптовалюти  викрадали електроенергію «Укрзалізниці»

Тернопільщина: для Малашівців куплять круте медичне оснащення

На Тернопільському ставі рибалкам добре ловилися півметрові окуні та смакувало «Опілля»

Урядовців просять запровадити фермерське ФОП (Агроновини)

На Тернопільщині подорожчали гречка і яйця

На Тернопільщині не забули про Підручного, лікарні, аптеки і своїх колег (фото)

Фоторепортаж Це цікаво
Мінімалізм тернопільських декоративних ґраток минулого століття (фоторепортаж)

Тернополянка одразу після знайомства обікрала свого кавалера

Області об’єднувати в округи не можна, впевнені на Тернопільщині (фото, відео)

Це цікаво
16 листопада в історії Тернопільщини

У Вишнівецькому палаці відбулась лекція директора Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини

Лановецьке комунальне підприємство по благоустрою переїхало у нове приміщення (фото)

У Теребовлянській громаді розпочали анкетування в рамках акції «Впливай на бюджет своєї громади»

15 Листопада 2019, П’ятниця


Тернопільський динамівець– срібний призер чемпіонату світу з гирьового спорту

Погода
Погода у Тернополі 16 листопада

Стало відомо, коли у Тернополі запанує новорічний настрій

Тернополяни вимагають облаштувати парковку біля дитячої поліклініки

Відео
Перспективи: у скарбниці Тернопільщини утвориться велика дірка (фото, відео)

На Тернопільщині продовжують фіксувати випадки захворювання на вітрянку

Водія з Тернопільщини будуть судити за порушення

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

В Україні скорочується випуск свинячих охолоджених напівтуш (Агроновини)

Скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш в Україні в період січня-липня 2019 р. компенсувало збільшення виробництва охолоджених свинячих частин.

Про це свідчать дані Держстату, йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Так, виробництво свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш скоротилися на 2,8% – до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період навпаки додало 3,1% та склало 145,7 тис. т.

– Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини – майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові обсяги випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018-го, – роз’яснюють в АСУ.

Крім того, виробництво замороженої свинини зросло на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів.

– А от солоної, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному обсязі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%, – додають аналітики.

Прогноз: пізні сорти обвалять ціну на яблуко

У найближчий тиждень очікується зниження ціни на яблуко, що обумовлено початком збору врожаю пізніх сортів та збільшенням пропозиції від дрібних виробників.

Про це AgroPortal.ua повідомив голова Української асоціації аграрного експорту (УААЕ) Дмитро Крошка.

– Цей рік для фруктів і ягід виявився дуже складним через погодні умови. Пов’язано це з градом, який надзвичайно зашкодив садам, адже в Україні не існує захищених від цієї стихії виробництв. Тому досягнення двох років можуть бути знищені протягом кількох хвилин. По-друге, занадто висока вологість спровокувала втрату товарної якості плодів. За рахунок складного літа через погодні умови ми дійсно зазнали втрат по раннім фруктам, і пропозиція, наприклад, по літньому яблуку, була надзвичайно обмежена, що спровокувало ріст ціни і зростання попиту, – зазначає експерт.

За його словами, сьогодні відчувається дефіцит якісних фруктів, і на полицях супермаркетів зустрічається багато ушкодженого яблука.

– Ціна ж поряд із цим доволі серйозна, дешевше 20 грн/кг не знайти. Але після того як на початку вересня почали збирати середньостиглі сорти, а зараз вже й пізні сорти яблук, найближчим часом очікуємо на зниження ціни. Проте не всі виробники поспішають із реалізацією. Знаючи, що на ринку буде дефіцит якісного яблука, намагатимуться максимально відтягувати продаж, – розповідає Дмитро Крошка.

Він зазначає, що завдання українських виробників полягає в тому, щоб у цьому році не допустити втрат експортних позицій і залишитись стабільним партнером для іноземних компаній.

– Ми маємо перебувати на тих ринках, куди вже вийшли, і намагатися розширити географію експорту. Для експортерів головною метою має бути збереження репутації, яка вже склалася на міжнародному ринку. Наприклад, по яблуку ми вже торгуємося у ціні вище, ніж польське яблуко. Нам вистачило року, щоб перестати конкурувати з поляками за ціною. Зараз українське яблуко торгується в ціновому сегменті розвинутих країн – Франції, Італії, а польське яблуко залишається найдешевшим.

За його словами, подібний підхід і стратегія працює, але вона не може з’явитися з повітря, це результат системної роботи 24/7 365 днів на рік. Також Дмитро Крошка радить виробникам-експортерам звертати увагу на питання якості продукції та пам’ятати, що вибудовуючи власні бізнес-відносини на міжнародному ринку, кожен також формує репутацію всієї країни.

Фото з відкритих джерел

17

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора