Пожежна команда Байковецької ОТГ переймала досвід колег із Польщі (фото)

d600bc15dc37b8f9f9b4b63c8503978a

Пожежна команда Байковецької сільської ради з метою навчання і обміну досвідом відвідала гміну Вєлька Вєшь (Республіка Польща). Повернувшись звідти, хлопці ділились своїми враженнями.

Зокрема, Олег Штогрин, начальник місцевої команди пожежної охорони Байковецької сільської ради на зборах громади розповів про враження від навчальної поїздки. Перше, що зауважив: цікаво, повчально, вражаюче!

Що приємно дивує, у Польщі участь у ліквідації пожеж, аварій, стихійних лих беруть лише добровольці, які пройшли спеціальне навчання та працівники Державної пожежної охорони, котрі проживають на території громади і входять до складу добровольців. Також польські колеги провели навчання з надання першої домедичної допомоги, евакуації дітей зі шкільного закладу. Існує у гміні і спецпідрозділ рятувальників котрі працюють на висотах, скелях чи печерах. Особливе враження на рятувальників справило сучасне обладнання, техніка, автомобілі, якими оснащені польські рятувальні команди, пишуть на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео