Орест Сарматський

Експерти вважають, що майбутнє фермерства за безпілотниками (Агроновини)

04011 (Copy)

В майбутньому обприскування за допомогою безпілотників може стати такою ж буденністю, як персональний комп’ютер.

Цікаву думку про неминучість масового впровадження безпілотників в фермерстві викладає Девід Фработта на порталі precisionag.com, пише «Агро-Центр».

В сільськогосподарській індустрії нові хімічні склади, поліпшені насіння і передові методи витісняють менш ефективні продукти і старі агротехнології, якщо вони вирішують проблеми і приносять більше користі фермерам.

Сьогодні агропромисловий комплекс активно реагує на високоточне землеробство, оскільки фермерам пропонуються додатки для вибіркової прополки і обприскування, засновані на штучному інтелекті, що дозволяє знизити обсяги агрохімії. І, на подив багатьох, інновації впроваджують навіть невеликі фермери в Азії, що зіштовхуються з нестачею робочої сили.

Сир без молока: науковці навчилися вирощувати штучні білки для молочних продуктів

Компанія New Culture зібрала 3,5 млн доларів в рамках початкових інвестицій для виробництва веганських «мікробних» сирів, пише «Агро-Центр».

Стартап New Culture, що базується в Сан-Франциско, спеціалізується на «клітинному» АПК в молочній галузі. Перший раунд фінансування очолило Evolv Ventures, корпоративний венчурний підрозділ компанії Kraft Heinz.

– Наша компанія фокусується на сирі, тому що між якістю молочного сиру і веганського існує великий розрив. Так, ми зосереджені на створенні моцарели. Цей продукт є самим споживаним видом сиру в Сполучених Штатах. Створюючи мікроби, щоб виробляти ті ж білки, що і в коров’ячому молоці, ми зможемо отримувати той же сир. Не вимагаючи корову, – розповів генеральний директор і співзасновник New Culture Метт Гібсон.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео