Орест Сарматський

На Тернопільщині вихованки колегіуму торкнулися мистецтва (фоторепортаж)

У Марійському духовному центрі у Зарваниці відбулася зустріч учасників VI Всеукраїнського образотворчого пленеру із вихованками колегіуму для дівчат «Знамення».

Як вже повідомляв «Терен», на Тернопільщині у Марійському духовному центрі у Зарваниці триває VI Всеукраїнський образотворчий пленер, на якому художники з різних куточків України пишуть 11 історичних портретів українських гетьманів, полководців та духовних осіб.

Зараз пленер добігає кінця. А напередодні в гості до художників завітали вихованки колегіуму для дівчат «Знамення», які разом із заступником директора колегіуму Вірою Шпуняр та вихователем Надією Мельник прийшли подивитися, як творять знані в Україні митці. Керівник пленеру, викладач Теребовлянського коледжу культури і мистецтв, заслужений художник України Микола Шевчук розповів про ідею таких пленерів, започаткованих ще шість років тому як втілення мрії митрополита Андрея Шептицького зі створення у Зарваниці галереї сакрального мистецтва.

Також Микола Шевчук  запросив вихованок колегіуму «Знамення» переглянути деякі полотна українських гетьманів, написаних учасниками пленеру та свіжу роботу народного художника України Богдана Ткачика – автора портрета патріарха Любомира Гузара.

Зустріч поступово перейшла у відверту розмову про історію України, визначних полководців, гетьманів, особистостей, які присвятили своє життя створенню самостійної, незалежної Української Держави.

За словами координатора мистецького пленеру, заслуженого журналіста України Олега Снітовського, вже найближчої неділі роботи учасників пленеру можна буде побачити у соборі Зарваницької Божої Матері.

Проект здійснюється за підтримки адміністрації Марійського духовного центру «Зарваниця» (ректор – отець-мітрат Володимир Фірман, сотрудник – Микола Медюх), «Компанії ЛАН», м. Тернопіль (директор – Мирослав Лобоцький), пивоварні «Опілля»,

Теребовлянського осередку громадської організації «Меморіал» імені Василя Стуса (голова осередку – Микола Шевчук).

Інформаційний партнер пленеру – «Терен».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео