Спортивний огляд тижня: тернополяни відзначилися в екзотичному виді спорту та встановили кілька рекордів

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

Минулий тиждень став знаковим для тернопільських спортсменів. Деякі з них встановили два рекорди, а дехто - дебютував в екзотичному виді спорту. 

Волейбол

Виїзні поєдинки проти рівненської «Регіни» відбулися 4 та 5 жовтня. У першій зустрічі «Галичанка» перемогла з рахунком 3:1, а у другій – 3:0.

Змагання, присвячені пам'яті Василя Музики відбулися у спорткомплексі Тернопільського національного економічного університету. Участь у них взяли чотири команди з трьох областей — Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської. У підсумку чемпіонками стали дівчата зі Стрия – команда «Карпатська рись». Господарки «Тернопіль-ДЮСШ-ТНЕУ» посіли друге місце. А вихованці стрийської ДЮСШ замкнули призову трійку.

Лижний спорт

У польському містечку Щирк відбувся черговий раунд міжнародних молодіжних змагань в рамках турніру «LOTOS Cup». У лижному двоборстві представники Кременця, які виступали у складі української збірної, виграли повний комплект медалей. У кросі (дистанція 10 км) серед дорослих святкував перемогу Дмитро Мазурчук, третє місце в цій дисципліні дісталось Віталію Гребенюку, п’ятим фінішував Олександр Шумбарець, сьомим – Іван Пилипчук. У кросі на дистанції 7,5 км серед молодших юніорів кременчанин Андрій Пилипчук здобув срібло, Артем Куцевич був п’ятим, Валентин Ящук – шостим. Також Дмитро Мазурчук змагався в стрибках з трампліна, де двічі ставав бронзовим призером змагань.

Вільна боротьба

Кращі борці з України та з-за кордону зустрілися в Тернополі на одному килимі на масштабному VІI-му відкритому Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед кадетів та молодших кадетів 2004-2008 р.н. «Кубок голови міста Тернополя - 2019». Тернополяни індивідуально та в складі команди посіли високі призові місця.

Представники Теребовлянської борцівської команди взяли участь у міжнародному турнірі у Словаччині. Там вони здобули чотири золотих медалі, дві срібних та чотири бронзових.

Акватлон

З нагородами повернулась команда плавців Тернопільської дитячо-юнацької спортивної школи №1 з чемпіонату України та Всеукраїнських змагань з акватлону. Такі змагання впродовж двох днів тривали у місті Трускавець, що на Львівщині.

Пауерліфтинг

У Харкові днями завершився чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок і ветеранів, а також чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед студентів вищих навчальних закладів. Серед дівчат у ваговій категорії 47 кг представниця Тернопілля Марія Полянська здобула перемогу. Крім того, спортсменка встановила рекорд України за сумою трьох вправ з результатом 270 кг та рекорд України зі станової тяги (132,5 кг).

Футбол

1 жовтня відбувся пропущений поєдинок 10-го туру чемпіонату Тернопільської області серед ветеранів 2019 року. У Великих Гаях «Агрон-Агропродсервіс-Ветеран» переміг ФК «Гаї Шевченківські» (Байковецька ОТГ) – 5:1 і за тур до завершення змагань забезпечив собі чемпіонство. У переможців голи забили: Автанділ Гвіанідзе (14 і 42 хвилини), Ігор Бадло (46, 60), Ігор Панчук (59), у переможених – Богдан Цупер (33).

2 жовтня великогаївський «Агрон-ОТГ» у 5-му турі фінальної частини вищої ліги чемпіонату Тернопільської області переміг заводську «Агрониву» (1:0) і за тур до завершення змагань виборов перше місце. Так, великогаївська команда стала чемпіоном Тернопільської області.

2 жовтня «Нива» (Теребовля) – «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ) – 1:0. Гол: Володимир Гайковий (63).

5 жовтня у Заліщиках відбувався ветеранський турнір (+35 років і старші) пам’яті відомого у минулого футболіста та тренера Петра Дідика. У першому поєдинку заліщицький «Дністер» переміг тернопільську «Ниву» – 3:0, далі тернополяни були сильнішими за хмельничан – 2:1. І в останньому поєдинку місцевий «Дністер» знову впевнено обіграв, цього разу «Поділля» – 3:0 і став переможцем змагань.

Упродовж двох днів, 5-6 жовтня, у Тернополі проходив турнір з міні-футболу за «Суперкубок Опілля» з нагоди вшанування пам'яті всіх захисників Батьківщини, що боронили та віддали своє життя за Україну. У змаганнях взяли участь 32 команди з Тернопільщини і навіть з Львівщини, а переможцем змагань став футбольний колектив Тернопільського національного економічного університету, де зібралися футболісти, як молоді, так і досвідчені.

6 жовтня «Тернопіль-ДЮСШ» – «Кристал» (Чортків) – 1:3. Голи: Євген Ляницький (50), Ярослав Чопик (56, з пен.), Алайн Гаетан (70, з пен.), Юрій Семенів (80).

6 жовтня «Три валети» (Кременець) – «Вся Україна – Колос» (Бучач) – 1:5. Голи: Богдан Колесник (11) – Іван Плосконос (18, 19), Андрій Кульчицький (21, 32), Василь Гладчук (90+1).

6 жовтня «Арсенал» (Білокриниця) – ФК «Трибухівці» – 2:4. Голи: Андрій Власюк (59), Михайло Войцещук (68) – Ігор Кістяник (1), Юрій Грицак (26), Іван Солонинка (32), Ігор Щербаков (45).

6 жовтня «Нива» (Підгайці) – ФК «Вишнівець» – 0:2. Голи: Дмитро Галадей (55), Олександр Понєдєльнік (79).

6 жовтня відбувся турнір пам’яті Віктора Польового. Перше місце виборола «Зоря» (Хоростків), друге – колектив з Увислої, третя позиція залишилася за «Тернавою» з Перемилова.

6 жовтня «Галичина» (Мушкатівка) – ФК «Скалат-ОТГ» – 0:2. Голи: Володимир Савка (12), Ігор Барановський (32).

6 жовтня «Панорама» (Млинівці) – ФК «Нараїв» – 0:1. Гол: Богдан Дзюла (89).

6 жовтня «Віго-Острів» (Острів) – «Колос» (Зборів) – 0:3. Голи: Роман Бардокін (39), Андрій Блакита (67, 75).

6 жовтня ФК «Заруддя» – ФК «Дорофіївка» - 2:1. Голи: Василь Бідось (50), Михайло Світлик (71, з пен.) – Любомир Сподаренко (62).

6 жовтня «Стандарт» (Вишгородок) – «Континентал Нео-Агро» (В. Дедеркали) – 3:0. Голи: Роман Скакун (13, 85), Назарій Шляпський (72).

6 жовтня «Оріон» (Григорів) – «Нива» (Городниця) – 0:6. Голи: Михайло Кука (2, 55, з пен., 78), Володимир Бойко (12), Мар’ян Червак (26, а/г), Василь Лотоцький (67).

6 жовтня «Нічлава» (Колиндяни) – «Поділля» (Іване-Пусте) – 4:0. Голи: Володимир Грицак (23, з пен.), Віктор Свирида (50), Іван Радзевич (54), Петро Галайда (76).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео