Оксана Бучко

Олександр Педан приїхав у Тернопіль, щоб змінити уроки фізкультури (відео)

Щоб запалити учнів займатись спортом, відомий телеведучий Олександр Педан провів сьогодні у Тернополі масштабний фестиваль. Почалось усе з розминки у стилі Fun up. Також шоумен зіграв із школярами матч у фризбі та розіграв комплект спорядження на 10 тис. грн.

Щоб уроки фізкультури стали улюбленими, для учнів тернопільських шкіл впроваджують спортивний рух Олександра Педана JuniorZ. Він передбачає використання новітніх видів спорту та закупівлі інвентаря для їх проведення.

Попередньо для закупівлі інвентаря для заняття запропонованими видами спорту виділили 150 тисяч гривень. На уроках фізкультури порадили займатись корфболом, флорболом, бадмінтоном, регбі, фризбі та чирлідингом.

Закупляли інвентар у школах, де добровільно проявили ініціативу. На майбутнє при формуванні міського бюджету обіцяють також закладати кошти на ці потреби.

Олександр Педан випробував на собі 30 видів спорту, улюблені – серфінг та сноуборд. А базу для фізичної активності він заклав під час занять народними танцями. Шоумен закликає учнів займатись спортом та викладати підтвердження в «Інстаграмі», за що є можливість виграти від нього комплект для шкільного залу.

 Довідково:

JuniorZ – проект Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів. Проект реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (меморандум МОН від 27.12.2018), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту.  Пропагує рух такі види спорту: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, реґбі, сумо та фризбі. Організатори проводять тренінги для вчителів фізкультури, директорів шкіл та батьків-активістів, фестивалі для школярів та інші заходи, які спрямовані на впровадження новітніх варіативних модулів і видів спорту до програми фізичного виховання школярів, формування у молоді здорового способу життя та заохочення до занять спортом.

Відео: Павло ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео