На Тернопільщині організували «Стежку випробувань» з різними перешкодами та завданнями (фото)

71592250_925142177859557_6389975772311846912_n

Нещодавно відбулась зустріч гуртківців-туристів Великобірківської школи гімназії, Великобірківського будинку творчості школяра та Малоходачківської ЗОШ. Учасники зустрічі прийняли участь в туристсько-спортивній грі-змаганнях «Стежка випробовувань».

Цей захід відбувся в рамках тижня туризму і приурочений Всесвітньому дню туризму та Дню туризму в Україні, проведений спільно із відділом молоді і спорту Тернопільської райдержадміністрації. На спеціально підготовленому полігоні, поблизу будинку творчості школяра, було обладнано етапи «Стежки випробовувань» із різноманітними перешкодами та завданнями, які учасники гри повинні подолати протягом 30 хвилин.

В організації і проведенні гри допомагали керівники гуртків будинку творчості, вчителі шкіл, а також старші гуртківці-туристи. Всіх учасників змагання було поділено на вікові групи, що дало їм змогу змагатись із рівними собі за силами та віком. Особливістю даного випробування є те, що учасники самі обирали для себе етапи та перешкоди, які вони були в змозі подолати, на яких виступити сильніше, а на яких слабше – о взагалі пропускати. Гуртківці-туристи 6-9 класів проходили цікаві етапи «Стежки випробувань» – «Сова», «Метелик», «Ліани», «Маятник», «Мавпи», «Павутина», «Попади в ціль», «Ходулі», «Метання мотузки» тощо. Основний зміст гри полягає в умінні зорієнтуватись в даній ситуації і стати переможцем. А перемогу в кожній віковій групі отримав той, хто по закінченні 30 хвилин набрав найбільшу кількість балів за роботу на етапах.

По закінченні випробування всі переможці та учасники змагань були нагороджені грамотами та призами, які надав відділ молоді та спорту Тернопільської райдержадміністрації, додають у спільноті « Великобірківський будинок творчості школяра».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео