Орест Сарматський

Українці розробили машину, яка висаджує 750 саджанців за годину (Агроновини)

1001 (Copy)

Розроблена Інститут садівництва НААН розробив садосадильну машину СПМ-1Т, яка відрізняється ефективністю й потребує тракторів класу лише 1,4 в начіпному варіанті.

Про це пише «Агро-Центр» з посиланням на «Садівництво по-українськи».

Продуктивність садосадильної машини – 750 саджанців/год, робоча швидкість 2–2,5 км/год, ширина садивної борозни 16, а глибина – до 35 см, ширина міжрядь 2,5–4 м, відстань між деревами в ряду 0,7–2 м. Її можна використовувати для садіння кущових ягідників із відстанню між рослинами в ряду не менше ніж 0,7 м.

Нова машина облаштована робочим органом у вигляді сошника із наральником – він підрізає та розгортає пласт ґрунту, піднімаючи його для утворення садивної борозни, а після розміщення у ній саджанця укладає ґрунт на попереднє місце без суттєвого переміщення чи обертання. За такого способу утворення садивної борозни умови для приживлення і розвитку саджанців є надзвичайно сприятливими.

Найпотужніший український трактор представили на виставці AGROEXPO-2019

Новий трактор Boris Bond 580 оснащений двигуном Volvo D16 E Evro 5 потужністю 580 к. с. Трактор побудований на несучих вузлах і агрегатах К-700 «Кіровець». Представили новинку техніки на виставці AGROEXPO-2019, пише «Агро-Центр», з посиланням на traktorist.ua.

У базову комплектацію входить 16-ступ. гідромеханічна КПП К-700. Крутний момент – 2800 Hм.

У кабіні встановлена система кондиціонування повітря і мультимедіа з 2-канальним радіо і USB-приймачем. На даху є додатковий люк.

Трактор Boris Bond 580 оснащений галогенними фарами фронтального освітлення на капоті, LED-фарами фронтального освітлення на кабіні і додатковим фронтальним освітленням на баках, центральними галогенними фарами заднього освітлення на кабіні та закрилках.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео