Оксана Бучко

Віце-консул Посольства США в Україні розповіла у Тернополі про правила «Зеленої карти»

73055380_530199041125734_3842676363211309056_n

Про лотерею «Зелена карта» та основні аспекти звернення по диверсифікаційній візі США розповіла тернополянам Віце-консул Посольства США в Україні Наталія Морін. Вона пояснила, як потрібно діяти, щоб процес звернення по візу пройшов чітко та без ускладень. Зустріч відбулась в обласній бібліотеці для молоді 9 жовтня.

Тож нагадаємо, що Зелена карта – це Диверсифікаційна Візова Програма, яка:

- дає можливість іммігрувати до США представникам країн, у яких рівень імміграції до США є історично низьким;

- щороку у наявності є 50 тисяч імміграційних віз;

- переможців обирають комп’ютерною системою шляхом випадкового відбору;

- електронна система реєстрації на участь у Програмі відкрилася опівдні (12:00) 2 жовтня 2019 року і буде закрита опівдні (12:00) 5 листопада 2019 року;

- участь у програмі є безкоштовною.

 

Для участі достатньо  народитися в країні, яка є в списку країн-учасниць програми, та мати повну загальну середню освіту або її еквівалент.

Цього року є певні зміни у програмі.

– Кожна електронна заявка на участь у Програмі повинна містити дані діючого закордонного паспорта основного апліканта: 1) номер паспорта; 2) країна видачі паспорта; 3) термін дії паспорта, – розповіла пані Морін. – Для участі треба зайти на сайт: www.dvlottery.state.gov, прочитати інструкції (інформація доступна українською мовою); заповнити електронну реєстраційну форму; роздрукувати сторінку-підтвердження з вашим реєстраційним номером; зберігати сторінку-підтвердження до 30 вересня 2021 року. Дізнатися, чи ваша заявка стала виграшною, можна на сторінці  Entrant Status Check на веб-сайті www.dvlottery.state.gov після 5 травня 2020 року. Достатньо внести своє прізвище та реєстраційний номер.

Також пані Морін звернула увагу на деякі труднощі, які можуть виникнути під час реєстрації.

– У випадку втрати реєстраційного номеру треба роздрукувати реєстраційний номер і зберігати його до 30 вересня 2021 року, – продовжила вона. – У випадку втрати реєстраційного номеру, Посольство не зможе допомогти його відновити. Ви можете відновити Ваш реєстраційний номер на сайті www.dvlottery.state.gov, використавши Ваші особисті дані та електронну адресу, яку Ви зазначили під час реєстрації на участь у ДВ Програмі.

Фото ТОБДМ

Вибір читачів за тиждень

Відео