Тернополянам на замітку: топ-8 продуктів для осіннього детоксу

чай

Щоб очищення організму принесло не лише користь, а й насолоду, ми пропонуємо вам кращі сезонні продукти, що допоможуть звільнити організм від токсинів за короткий термін.

Грейпфрут

Експерт Тімоті Ферріс рекомендує використовувати грейпфрутовий сік, який підтримує стабільний рівень цукру в крові, а також сприяє викиду інсуліну у потрібний момент. Завдяки тому, що клітковина грейпфрута довго перетравлюється, цей фрукт здатний втамувати апетит. Крім того, цей фрукт є сильнодіючим антиоксидантом, здатним очистити печінку. Цитрус є природним жироспалювачем, так що його можна вживати у щоденний раціон.

Кульбабовий чай

Для приготування корисного напою зазвичай використовують коріння, оскільки вважається, що воно містить найбільшу кількість вітамінів. Такий чай допомагає роботі печінки й нирок і бореться з патогенними мікробами. Більше того, напій з кульбаб допомагає очистити кров і нормалізувати стан шкіри.

Часник

Часник є справжньою скарбницею вітамінів, завдяки чому приносить величезну користь організму. Наприклад, речовина алліцин виступає в ролі природного антибіотика, який знищує безліч патогенних бактерій. Також, рослина містить метіонін і цистеїн – незамінні кислоти для нормальної роботи печінки. Крім того, часник нормалізує кров'яний тиск і знижує рівень холестерину.

Авокадо

Авокадо є одним з кращих природних антиоксидантів, який бореться з вільними радикалами. Більше того, олеїнова кислота активно запобігає утворенню холестеринових бляшок в судинах і очищує кров. Авокадо також є джерелом вітаміну Е, який захищає клітини організму від руйнівної дії вірусів.

Шпинат

Рослина найбільш корисна в сирому вигляді, оскільки в ній міститься близько 166 міліграм глутатіону – потужного антиоксиданту. Дана речовина є головною зброєю у боротьбі зі шкідливими мікроорганізмами і вільними радикалами.

Буряк

Коренеплід містить речовину беталаїн, яка запобігає запальним процесам. Окрім того, в буряку міститься багато корисних волокон і вітаміну С, які захищають печінку і допомагають їй працювати краще.

Спаржа

Спаржа багата мікроелементами, такими як глутатіон, залізо, селен, а також вітамінами групи А,С,Е і К. Весь комплекс корисних речовин забезпечує очищення крові і захищає печінку. Крім того, рослина підтримує здорову мікрофлору кишечника і запобігає запальним процесам.

Артишок

Рослина містить особливі речовини, які допомагають зберегти здоров'я печінки. Крім того, артишок містить ряд вітамінів і мінералів, таких як залізо, кальцій, фосфор, вітаміни групи В, С і К, які сприяють регенерації клітин і мають протизапальний ефект.

*Під сезонним очищенням мається на увазі допомога головним «фільтрам» організму – печінці та ниркам – працювати краще.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео