Монумент Захисникам України відкрили у Теребовлі (фото)

DSC_0319-1200x480

Новітнім героям війни на Сході України присвячена подія – відкриття пам’ятника Захисникам України у центрі Теребовлі.

Спільними зусиллями громадської організації “Спілка учасників АТО/ООС та волонтерів Теребовлянщини”, Теребовлянської міської ради та окремих атовців і волонтерів встановлено сам монумент, вмонтовано екран, на якому транслюватимуть імена та біографії героїв Теребовлянщини, а також – облаштовано площу довкола пам’ятника. Теребовлянський міський голова звернувся до присутніх на урочистостях.

-Війну завжди породжує розбрат: всередині країни або на межі із сусідами. Припинити її – може тільки об’єднання: волонтерство, взаємодопомога, координація зусиль між різними структурами та організаціями. Спільно діяти важливо не лише на фронті, а й тут, в тилу, серед своїх. У кожній громаді  потрібно об’єднуватись довкола спільних справ. Ми з вами уже показали, що вміємо працювати разом, облаштовуючи площу, на якій стоїмо, встановлюючи пам’ятник – такий важливий для тих, хто був і є дотичним до війни особисто… І нехай це буде останній пам’ятник, що символізує війну. І нехай не буде загиблих та померлих на фронті, а героями стають – не захищаючи, а будуючи свою державу.

Спільною молитвою учасники заходу вшанували пам’ять загиблим. Живим хоровим співом, свічками та квітами відзначили подію, що зібрала у Теребовлі десятки військових, їх сім’ї та друзів, небайдужих земляків. Священики та військові капелани освятили монумент, а депутати Молодіжної міської ради зачитали короткі історії героїв Теребовлянщини, пишуть на сайті Теребовлянської ОТГ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео