Зарваницю відвідали прочани зі Словаччини (фото)

IMG_9378

Вже вкотре Марійський духовний центр «Зарваниця» відвідали паломники зі Словаччини, які протягом трьох днів, з 8 по 10 жовтня, здійснили духовну мандрівку до одного з двадцяти найбільших Марійських центрів Європи, а також познайомилися з нашим краєм, традиціями, культурою.

Участь у прощі взяли більше 60  прочан із парафій Коромля, Порубка та Вишньої Рибніци району Собранці Кошицького краю. Організували паломницьку подорож, а також супроводжували вірних парохи  о. Любослав Тотг, о. Славомір Ґереґ та о. Михаїл Баран.

8 жовтня іноземці взяли участь у Божественній Літургії в малій базиліці Зарваницької Матері Божої, відвідали святині Марійського духовного центру, молилися на Хресній дорозі та в «Українському Єрусалимі» - унікальному комплексі копій споруд Святої землі. Особливо теплою та приємною для паломників стала зустріч з архієпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівський Василієм (Семенюком), під час якої архиєпископ щирими словами  привітав іноземних гостей, які подолали далеку дорогу, щоб відвідати Зарваницький відпустовий центр, та уділив кожному архиєрейське благословення. Окрім Зарваниці словаки також відвідали духовні святині у Тернополі та Львові.

Варто зазначити, що цього року було підписано домовленість між громадою у Словаччині та Золотниківською ОТГ про здійснення корисної та ефективної співпраці у різних сферах діяльності, особливо у сфері паломницького туризму, додає Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео