Оксана Бучко

Тернопіль одним з перших влаштував «Культурні пікніки» (фото)

IMG_20191013_141856

Першим після Харкова «Культурні пікніки» прийняв Тернопіль. Так митці вирішили представити свої надбання року та передати навики відвідувачам. Також усі охочі змогли навчитись танцювати.

- Це свято освіти в розвазі, що чудово допомагає засвоїти навички. Участь у пікніках бере 26 команд – це представники бібліотеки, театральної студії, танцювальної студії, кіностудії, музичної школи та громадських організацій, - розповіла одна з організаторів Аліна Наконечна. – Також у нас працює літературна сцена для всіх охочих навчитись декламувати твори пісень.

Саме про декламацію розповіла одна з учасниць пікніків Вікторія Білик. Дівчина відвідує театральну студію «Мельпомена», яка виступила на заході.

-«Театральна студія «Мельпомена» - це міні-театр,  - розповідає Вікторія Білик. - Кожних вихідних маємо заняття, під час яких освоюємо різноманітні артикуляційні вправи, які спрямовані на наше мовлення, на нашу дикцію. Навчаємося чітко і виразно розмовляти. Також ми озвучуємо різноманітні аудіокниги, готуємо міні-вистави, які показуємо у різних містах.

До слова, «Культурні пікніки» реалізував в Тернополі Центр Науки. Цей проект підтримав Український культурний фонд у рамках конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт – програма УКФ».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео