Оксана Бучко

Двозори художника з Тернопільщини покажуть у Парижі

72235982_2690748064310267_7484608016591880192_n

Роботи відомого українського художника з Тернопільщини Олега Шупляка побачать під час виставки «Імагінаріум» в Парижі. Відкриття відбудеться у Культурному центрі при Посольстві України у Франції 17 жовтня.

На днях художник показав виставку в Українській школі при церкві Святого Володимира Великого в Парижі.

– Кажуть , що життя коротке, а мистецтво нескінченне, – пишуть на сторінці Олега Шупляка. – Для сьогоднішньої мистецької атмосфери найбільше пасували слова Леонардо да Вінчі: « Живопис – це поезія, яку бачать, а поезія – це живопис, який чують». В Українській школі Святого Володимира в Парижі ми мали чудову нагоду зустрітися з талановитим українським художником Олегом Шупляком , художні полотна якого дивують цілий світ. Серії робіт «Двовзори», «Рідна земля», «Український космос» не можуть залишити байдужими навіть найвибагливіших поціновувачів мистецтва. Це те, що на генетичному рівні «зашито» у свідомості українців! Все буде Україна!

Як відомо, Олег Шупляк – творець замоскованих пейзажів у портретах, так званих двозорів.  Художник народився в селі Біще Бережанського району Тернопілля. Закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (1991, нині національний університет «Львівська політехніка»). Від 2000 до 2013 року викладав рисунок і живопис у Бережанській дитячій художній школі. Працює у різних ділянках живопису. Широку популярність у світі здобула його серія «Двозори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом).

А ще митець – переможець Всеукраїнського відкритого конкурсу на найкращий ескіз логотипу з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка (2013), нагороджений золотою медаллю лауреата й дипломом «За майстерність і створення унікального стилю в образотворчому мистецтві» Міжнародного фонду «Культурне надбання» (2013, м. Санкт-Петербург, РФ), Тернопільською обласною премією ім. Михайла Бойчука за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва (2014), відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України» (2016), є лауреатом Всеукраїнської премії ім. братів Лепких (2018), має звання заслуженого художника України та почесного громадянина міста Бережани.

Фото зі сторінки Олега Шупляка

Вибір читачів за тиждень

Відео