Тернопіль має на кого рівнятися

собака

Уже з грудня цього року у Львові розпочнуть безкоштовне чіпування собак. Першими отримають чіпи п’ять тисяч домашніх улюбленців.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, 9 жовтня українські представники Animal-id.net UA та британський фонд Dogs Trust Worldwide, підписали меморандум про пільгове чіпування тварин для ЛКП «Лев».

- Те, що ЛКП «Лев» вдруге отримало грант на безкоштовне чіпування господарських собак — знакова подія не лише для підприємства, але і для міста в цілому. Завдяки збільшенню кількості ідентифікованих тварин, зростає відчуття відповідальності в господарів. Власники собак менше відпускають домашніх улюбленців на самовигул. Також у Львові зменшується чисельність безхатніх собак — з 605 тварин у 2016 році до 405 у 2018 році, — розповіла директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Нагадаємо, у місті запровадили обов’язкову реєстрацію тварин ще у 2016 році. Згідно з цим законом, собака має бути записаною у Єдиній реєстраційній базі господарських тварин міста Львова і носити жетон з індивідуальним номером. Крім того, ЛКП «Лев» вже отримувало безкоштовні чіпи для собак від того ж самого фонду у 2017 році.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео