Вчителів STEM-предметів з Тернопілля запрошують на безкоштовний Хакатон

73012912_575401069865814_5676641065189244928_n (1)

CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення запрошують вчителів STEM-предметів Тернопільської області взяти участь у Хакатоні* «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи». Хакатон відбудеться 31 жовтня -2 листопада 2019 року в м. Хмельницький. 

STEM-предмети – це фізика, астрономія, хімія, математика, інформатика, біологія, технології, робототехніка, географія та економіка.

Мета хакатону – спільно розробити проєкти та методики, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів та знайти інноваційні рішення щодо створення умов, які сприятимуть зацікавленості учнівської молоді вибором STEM-професій. Партнер Хакатону – Інститут модернізації змісту освіти.

Хакатон проводиться для вчителів з чотирьох областей: Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької та Рівненської.

Під час триденного Хакатону вчителі:

- отримають досвід неформальної освіти;

- дізнаються від новаторів-освітян про те, як вони змінили підходи до викладання STEM-предметів;

- опанують методи для підвищення інтересу учнівської молоді до STEM за допомогою дизайн-мислення;

- набудуть практичний досвід роботи в групах щодо розробки проєктів та методик, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів.

Участь у заході безкоштовна. Організатори покривають всі витрати, в тому числі проїзд до та з Хмельницького та проживання. А також забезпечують круту локацію, неймовірних спікерів, менторів та цінні призи.

Учителям STEM-предметів** необхідно:

1. Зареєструватися особисто до 22 жовтня 2019 року включно за посиланням.

2. У реєстраційній формі описати свою мотивацію, а також шляхи залучення учнів та учениць до STEM (Ваша відповідь на це питання - один з ключових критеріїв відбору). 3. Дочекатись результатів відбору кандидатів для участі у хакатоні. 23 жовтня на вказану під час реєстрації електронну адресу вам буде надіслано Лист-запрошення на хакатон (також з результатами відбору можна буде ознайомитися на сайті та на facebook-сторінці Дівчата STEM. 4. Взяти участь у триденному хакатоні 31 жовтня - 2 листопада 2019 року. 5. Розробити круті рішення та виграти цінні призи!

З будь-яких питань щодо участі, звертайтесь за телефоном (044) 292-02-48

У 2018-2019 роках Організатори вже успішно провели 4 Хакатони для вчителів у Дніпрі, Івано-Франківську, Маріуполі та Одесі. Як це відбувалося, можна переглянути за посиланнями.

*Слово Хакатон походить від слів Марафон (діяльність за короткий період часу) і Hack (дослідництво та розробка).

Довідково:

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org.

 UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

Вибір читачів за тиждень

Відео