У Чорткові капітально відремонтували реабілітаційний центр (фото)

72828220_2392099644383745_7409266005228126208_o

Діти з обмеженими можливостями ізольовані від навколишнього світу, коло їхнього спілкування обмежується батьками, лікарями та вихователями. Створення інклюзивно-ресурсних центрів дозволяє їм відчувати себе  повноправною частиною суспільства. У Чорткові діє два таких заклади, один із них – комунальний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя», який перебуває на балансі міської ради.

Інклюзивно-ресурсні центри повинні повністю відповідати встановленим нормам, щоб задовольнити потреби вихованців. Саме тому цього року з міського бюджету було виділено 376 359 грн для проведення капітального ремонту закладу.

Для діток обладнали комфортні кімнати для навчання та відпочинку, вбиральню, кухню, ванну. У закладі замінили шестеро дверей та три старі батареї, провели очистку системи опалення, пофарбували стіни, встановили нову сантехніку.

Під час проведення ремонтних робіт ми змогли повністю перепланувати кухню та вбиральню, розширити їх. Відтепер вихованці, які пересуваються на інвалідних візках, можуть легко користуватися ванною кімнатою,  адже там з’явилося набагато більше місця. У всіх кімнатах забрали пороги, які були перешкодами для вільного пересування діток, зазначила директор закладу Ірина Григораш.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео