У Кременці обурюються станом кладовищ (фото)

73322555_872991046430140_9086510133713829888_n

Станом одного з кладовищ Кременця обурюється жінка, що приїхала в гості до родичів. Пройшовшись Монастирським цвинтарем, вона натрапила на купи сміття, що тліло.

- Принагідно хотіла б звернути увагу влади на Монастирський цвинтар, адже у багатьох кременчан там поховані чи рідні, чи друзі, це також історичне місце. Цієї неділі приїхала відвідати близьких і була неприємно вражена, що на кладовищі горіли-диміли-тліли купи звалищ сміття, в тому числі і пластик. На кладовищі немає ні води, ні смітників, а при в'їзді, де стоянка автомобілів, взагалі стихійне звалище з будматеріалів, сміття, та напіврозваленого колишнього «місця прощання», – пише Tetiana Stakhiv у спільноті «Типовий Кременець».

Жінка закликає влаштувати благоустрій на кладовищі, як це роблять в інших містах.

Ситуацію прокоментували у Кременецькій міській раді.

- Щонайменше двічі на рік КП «Кременецьблагоустрій» вивозить сміття з Монастирського кладовища. Також на усіх цвинтарях, що знаходяться в межах міста, проводять зрізку сухих гіляк з дерев. Проте, відходи не з’являються біля могил самі по собі, їх залишають люди, котрі прибирають поблизу поховань своїх близьких. Стосовно інших міст, то, наприклад, у Тернополі містяни стабільно сплачують кошти на утримання кладовищ. Схожа практика існує й у Вишнівецькій ОТГ. У нас же ця робота лежить на комунальниках, – пояснив заступник міського голови Володимир Шевчук.

Фото Tetiana Stakhiv

Вибір читачів за тиждень

Відео