Що чекає тернополян на вихідних

Зустрінь осінь весело – забудь про депресію!

19 жовтня

Вистава «Олена не прийшла додому»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Коли одного разу життя у своїй круговерті буденності змусить вас просто зникнути – роззирніться навколо – щастя, воно зовсім поруч. Заради нього вам захочеться слухати, годинами розмовляти, довіряти, прощати, насолоджуватися, віддавати, берегти, кохати, дивувати, цінувати, поважати, пробачати, обіймати, цілувати, любити до останнього подиху…   Квитки можна придбати у касі театру.

Концерт Ivan Navi

Коли: 22:00

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

Ivan Navi - номінант музичної премії YUNA2018 в категорії «Найкращий виконавець». Створює українську танцювальну музику у стилі house та deep house. Український артист, який створює музику нового поп-звучання. Номінат на премію Yuna2017 в категорії «Відкриття року». Виконавець хітів: «Такі Молоді», «Закохуюсь», «Ти любиш музику».

Виставка фондових матеріалів до 77-ої річниці створення УПА

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Українська повстанська армія — військово-політичне формування, що діяло в Україні протягом 1942—1956 років, озброєне крило Організації українських націоналістів.Розпочала свою діяльність з весни 1943 року на територіях, які входили до складу: райхскомісаріату Україна (Генеральна округа Волинь-Поділля) — з кінця березня 1943, Генерал-губернаторства (Галичина — з кінця 1943, Холмщина — з осені 1943) та румунської Трансністрії (Північна Буковина) — з літа 1944. Окремі загони також діяли і на території східної України, на Донбасі та навіть на Кубані.

Виставка живопису Андрія Петрика «Український Ван Гог»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка з фондів музею, до 100-річчя від дня народження.

Виставка фондових матеріалів «Професорові Йосипу Свинку – 85»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Йосип Михайлович Свинко — український науковець, педагог, краєзнавець, громадський діяч. Кандидат геолого-мінералогічних наук (1969), професор (1991), академік Української екологічної АН (2004). Дійсний член НТШ, член Українського географічного товариства (2004).

Виставка періодичних видань «Історія УПА»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Дня створення УПА і Дня захисника України.

Тематична книжкова виставка «Збережемо тую славу»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Дня Українського козацтва.

Книжкова виставка «Фахівець з історії сербського бароко та поезії символізму»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 90-річчя від дня народження Милорада Павича (1929— 2009), сербського поета, прозаїка, перекладача.

Runday

Коли: 08:30

Де: Набережна Тернопільського ставу (причал)

Забіг на 5 км.

Безкоштовні майстер-класи для дітей

Коли: 17:00

Де: Благодійний фонд «MagneticOne.org»

В рамках Europe Code Week’s, благодійний фонд MagneticOne.org та перша в Україні ІТ-школа для дітей від 5 років KidIT Тернопіль запрошують на безкоштовні майстер-класи з візуального програмування дітей віком від 5 до 11 років.

Дитяча субота. Читання книжки «36 і 6 котів-компаньйонів»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Книгарня «Є» запрошує дітей віком 6-10 років на читання книжки Галини Вдовиченко «36 і 6 котів-компаньйонів» («Видавництво Старого Лева») та малювання свого кота-помічника. Ми почитаємо нову історію авторки про вже знайомих та улюблених 36 і 6 котів. Цього разу вони стають помічниками для самотніх мешканців старечого будинку. Ми дізнаємося, як знайомство та взаємодопомога людей і котів змінили їхні життя. А потім пофантазуємо про те, як виглядатиме кіт-компаньйон кожного з нас. Вхід вільний.

20 жовтня

Вистава «Небилиці про Курочку Рябу»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00 та 14:30. Вартість квитків - 25 грн. Весела казка для дітей та їхніх батьків. З дитинства знайомий сюжет – лише привід, щоб і самим посміятися, і людей повеселити, жартуючи показати безліч веселих небилиць і всерйоз задуматися про радість простого людського щастя. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Медовий місяць на всі сто»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Готель… Номер 13… Помічник прем’єр-міністра з коханкою…  Романтично-пристрасний вечір руйнує… труп на підвіконні… Все летить шкереберть: скандал у пресі, відставка уряду, ревнивий чоловік коханки, раптовий візит дружини. Ситуацію рятує секретар помічника прем’єр-міністра, який в силу обставин потопає у несусвітній брехні. Квитки можна придбати у касі театру.

JAZZ-FUSION BAND  «ARAMIS»

Коли: 17:00

Де: Тернопільська обласна філармонія

Жіночий фестиваль «Best Mama fest»

Коли: 10:00

Де: Pоdolyany Hall

В Тернополі відбудеться четвертий фестиваль для жінок - Best Mama fest!

Виставка фондових матеріалів до 101-ої річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Збірна екскурсія «Катедра – гордість тернополян»

Коли: 19:00

Де: Туристично-інформаційний центр

Відкриваємо реєстрацію на збірну екскурсію «Катедра – гордість тернополян», яка відбудеться 20 жовтня о 19:00!Хочете спуститися на 5 метрів під землю та піднятися на 22 метри над землею! Оглянути крипту, дзвіницю та дізнатися історію унікальної пам’ятки Тарнополя - Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці? Кафедральний собор Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії є одним із символів міста. Його історія налічує кілька століть. За цей час святиня належала різним чернечим орденам, нині ж – головний храм Тернопільсько - Зборівської єпархії .За весь період свого існування храм неодноразово намагалися зруйнувати, але, немов міфічний Фенікс, він відродився з попелу. Будівництво започаткував фундацією 1749 року гетьман коронний Йозеф Потоцький, а освятили храм для ордену домініканців аж при його онуках у 1779 р. Про архітекторів святині, як і про його крипту(тепер сакральний музей) до нині ходять легенди. У 1944-ому костел зазнав значних руйнувань внаслідок боїв за Тернопіль. Уже після війни 1959 року, відбулася реставрація та зміна призначення: склад декорацій, художня галерея. Лише з 1989 року храм повернули віруючим. Тривалість екскурсії 1 - 1.5 години. Вартість екскурсії 60 грн з особи.

Молодіжний форум «Be yourself» («Будь собою»)

Коли: 12:00

Де: Громадська спілка Молодіжний центр «Тернопіль»

«Be yourself» - це одноденний молодіжний форум для підлітків віком від 13 до 17 років. Його основною темематикою є самовираження, публічні виступи, самопрезентація та самоудосконалення. Мета форуму - допомогти молодим людям не боятися показувати своє внутрішнє «Я» та бути собою.

15x4

Коли: 18:00

Де: Центр науки Тернополя

15х4 - серія некомерційних заходів в різних містах світу для фанатів науки та лекторів. Ми хочемо, щоб люди виступали та ділилися знаннями. Новий івент - нові лекції та спікери! На вас чекають чотири 15 хвилинні лекції на найрізноманітніші теми.

ХСО «Ternopil open cup 2.0»

Коли: 10:30

Де: Дальній пляж

Запрошуємо на змагання з велоспорту любителів MTB віком від 18 років.

Благодійний книжковий ярмарок

Коли: 11:00

В холі ТРЦ «Подоляни» відбудеться благодійний книжковий ярмарок. Гостинно запрошуємо завітати до нас та поповнити свою колекцію новими книгами. Також будемо вдячні, якщо у когось є можливість пожертвувати свої книги на добру справу. Усі виручені кошти будуть спрямовані на потреби безпритульних тварин.

День відкритих дверей

Коли: 11:00

Де: Тернопільський національний економічний університет

Вибір читачів за тиждень

Відео