Віра Олександрович

Що робила б Тернопільщина, якби не було штрафів

штраф

За митні правопорушення із Тернопільської митниці ДФС до бюджету вже надійшло майже 378 тис. грн. Причому це все - штрафи.

- Упродовж трьох кварталів 2019-го наші фахівці склали 79 протоколів про порушення митних правил, - уточнюють на Тернопільській митниці. - Причому 53 протоколи стосувалися перевищення встановленого Митним кодексом строку доставки товарів до органу доходів і зборів призначення. Ще 12 – за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон із приховуванням від митного контролю.

Окрім того, по 5 справ було за перевищення строку тимчасового ввезення товарів і неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких не закінчили, або за товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем.

- Два протоколи склали за недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України, - продовжують митники. - Решта порушень стосувалися зберігання товарів, ввезених на митну територію України із приховуванням від митного контролю, дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру належних до сплати митних платежів.

Із початку року за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме - за постановами митниці, до державного бюджету перерахували 377,7 тис. грн.

- Розглянувши 64 справи про порушення митних правил, фахівці митниці винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності, застосувавши штраф у сумі 486,7 тис. грн, - стверджують фахівці. - До суду передали 9 справ про порушення митних правил на загальну суму 664,6 тис. грн.

Крім того, із метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю і оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав спрямували 15 запитів. З початку року від них отримали 11 відповідей. Відтак завели 8 справ про порушення митних правил на загальну суму 4 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео