Віра Олександрович

Чому тернополяни вперше потурбують свого нардепа Андрія Богданця (фото)

Мерія

Заради додаткових коштів державної освітньої субвенції тернопільські депутати потурбують і керівників держави, і нардепа, який виграв на окрузі у Тернополі.

Проект рішення «Про звернення щодо фінансування оплати праці медичних працівників закладів освіти за рахунок коштів державної освітньої субвенції» подала на розгляд політиків головна освітянка міста Ольга Похиляк.

Вона запропонувала затвердити текст, де йдеться про пропозицію щодо фінансування оплати праці таких працівників. Якщо депутати на це погодяться, документ надішлють голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, прем’єр-міністру Олексію Гончаруку і народному депутату від тернопільського округу - Андрію Богданцю. Власне, конкретно до останнього політики звернуться по допомогу вперше.

Повний текст звернення оприлюднили на сайті мерії. Цитуємо цей документ: «…Відповідно до Основного Закону, держава несе відповідальність перед людиною за свою діяльність і зобов’язана ефективно вирішувати завдання виховання здорового покоління, що логічно пояснює необхідність здоров’язбережувальної спрямованості модернізації освіти. В останній час, на превеликий жаль, спостерігається постійне погіршення здоров’я всіх категорій населення, зокрема дітей. Тому вважаємо, що забезпечення доступної кваліфікованої медичної допомоги дітям, які навчаються у закладах освіти, є одним із найважливіших пріоритетів державної політики в сфері охорони здоров’я...».

На думку депутатів, у Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ) нині склалася загрозлива ситуація із забезпеченням фінансування надання медичних послуг у закладах освіти. Адже у 2020-му грошей на ці потреби держава взагалі не передбачила. Саме тому у Тернополі запропонували «…внести зміни в п. 3 Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам…, виклавши його в наступній редакції: «субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних, медичних працівників таких закладів і установ освіти…».

Прийняти цей документ планують на 39-й сесії Тернопільської міської ради. Її міський голова Сергій Надал розпорядився провести у п’ятницю, 25 жовтня. І там мають розглянути чимало цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео